Home Crna kronika Dječak pištoljem ubio troje djece i ženu

Dječak pištoljem ubio troje djece i ženu

SHARE

Dječak naoružan pištoljem ubio je u petak navečer u jednoj kući u saveznoj državi Utah troje djece i jednu ženu, dok je peta osoba ranjena i završila je u bolnici, javlja ABC News. Pucnjava se dogodila u mirnoj četvrti gradića Grantsvillea, javlja ABC News.

Motiv ubojstva

Policija još uvijek pokušava shvatiti tko je tko te što se točno dogodilo tijekom pucnjave u petak navečer u Grantsvilleu. Istražitelji vjeruju da su žrtve u srodstvu, a policija je odbila objaviti bilo kakve informacije o napadaču, osim da je riječ o maloljetniku. Iz policije su izjavili i kako motiv još uvijek nisu utvrdili.

Policija je primila poziv o pucnjavi te je stigla na mjesto događaja oko 7 sati navečer. Kada su stigli, pronašli su tijela dvije djevojčice, jednog dječaka i jedne žene. A napadača i preživjelu žrtvu nisu pronašli u kući. Poslije su otkrili kako je nakon pucnjave u kuću došao muškarac koji je preživjelu žrtvu i dječaka odveo u bolnicu.

Tako je policija uhitila dječaka te ga odveli u pritvorski centar za mlade, dok je osoba koja je ranjena trenutno u bolnici te se nalazi u stabilnom stanju. Osoba koja ih je dovela u bolnicu nije imala nikakve veze s pucnjavom.

Dječaka čeka 10 optužbi

Dječaka čeka 10 optužbi, od kojih je najteža ona za teško ubojstvo.

Čini se da je ovo najveća masovna pucnjava u ovoj američkoj saveznoj državi od 2007. godine kada je muškarac sačmaricom pobio petero ljudi i potom sebe na jednom trgu u Salt Lake Cityju. Ujedno, to je i prvo ubojstvo u 20 godina u Grantsvilleu, gradiću od oko 11.000 stanovnika, koji se nalazi 56 kilometara zapadno od Salt Lake Cityja.

“Roditelj, bake i djedovi, stavite svoje oružje na sigurno. Svi zagrlite čvrsto svoje voljene. I zapamtite, ljubav, a ne mržnja će zaliječiti slomljene obitelji i pojedince”, poručio je putem Twittera guverner Gary Herbert, piše Index.hr