Home Crna kronika Dao otkaz konobarima, otkrio da su mu ukrali više od 100.000 KM

Dao otkaz konobarima, otkrio da su mu ukrali više od 100.000 KM

SHARE

Poznati banjalučki ugostitelj bio je primoran otpustiti skoro sve zaposlene konobare zbog sumnje da su mu na prijevaru ukrali više od 100.000 maraka, saznaje Srpskainfo.

Riječ je o poznatom banjalučkom ugostitelju, koji u svom vlasništvu ima više kafića i restorana.

Ime vlasnika i nazivi restorana poznati su redakciji Srpskeinfo, ali zbog toga što slučaj nije prijavljen policiji, nisu objavili njegove podatke.

Konobari u više njegovih lokala su saznali kako mogu „provaliti“ u sistem u koji se unose računi i sve druge stvari u vezi sa ugostiteljstvom i poslovanjem ovih restorana.

“Vlasnik sumnja da su oni na taj način duže vremena uzimali novac iz pazara, a da to on nije mogao primjetiti. Pošto su konobari našli način da manipuliraju računima, on u računovodstvenim i knjigama šanka nije uočio nikakve nepravilnosti”, pojasnio je njihov izvor.

Dodaje da se sumnja da su krađe trajala mjesecima, prije nego što su vlasnik i ostali zaposleni u lancu ovih restorana primjetili da nedostaju veće količine novca.

“Vlasnik tih restorana nedavno je shvatio da ipak nešto ne štima sa pazarima u njegovim restoranima, što mu je postalo sumnjivo. On je krenuo provjeravati sve kako bi utvrdio gdje je problem i zašto su mu pazari dosta manji u posljednje vrijeme”, ističe sugovornik Srpskainfo.

Nije mu dugo trebalo da otkrije što se krije iza toga, odnosno da utvrdi da su konobari shvatili kako mogu ući u program te tvrtke i da mijenjaju određene podatke.

Prema neslužbenim informacijama, vlasnik restorana je kontaktirao i policiju oko ovog slučaja, ali na kraju nije podnio službenu prijavu protiv bivših konobara.

Vlasnik restorana je potvrdio u razgovoru za Srpskainfo da je imao probleme sa konobarima i da je, kako kaže, sam sve to riješio.

“Oni su ušli u naš sistem i radili određene nepravilnosti. Svi koji su to radili dobili su otkaz”, prokomentirao je vlasnik restorana za Srpskainfo.

Više o ovoj temi možete pročitati OVDJE.