Home Vijesti Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja siječnja? Metereolozi su dali prognozu

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja siječnja? Metereolozi su dali prognozu

SHARE

Stabilno vrijeme, bez padalina prevladavat će u Bosni i Hercegovini do kraja radnog tjedna, međutim, meteorolozi najavljuju da se od 27. siječnja očekuju povremene padaline uz nestabilno vrijeme i visoke temperature.

U centralnoj i istočnoj Bosni u kotlinama i duž riječnih tokova u jutarnjim satima se očekuje magla koja se ponegdje može i duže zadržati, a od koje će zavisiti najviša dnevna temperatura zraka.

U južnim i zapadnim područjima bit će pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Meteorolozi ističu kako će temperatura zraka biti relativno visoka za ovo doba godine.

Za dane vikenda moguća je slaba kiša, a na planinama susnježica i snijeg. Jutarnje temperature zraka kretat će se od -4 do 2 stupnja u Bosni, a u Hercegovini od 2 do 6 stupnjeva. Najviše dnevne temperature varirat će od 3 do 9 u Bosni, a na jugu zemlje od 8 do 13 stupnjeva.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama u periodu od 27. siječnja do 03. veljače očekuje se nestabilno vrijeme sa povremenim padalinama. Temperature zraka bit će nešto veće u odnosu na prethodni tjedan. Mraz nije isključen na visoravnima i visokim planinama, gdje je moguća i pojava snijega.

Jutarnje temperature zraka varirat će između 0 i 4 u Bosni, na jugu zemlje do 7 stupnjeva. Maksimalne temperature u Bosni do 10 i u Hercegovini do 14 stupnjeva.