Home Crna kronika Njemačka: Državljanin BiH ubijen u svađi zbog polovnog automobila

Njemačka: Državljanin BiH ubijen u svađi zbog polovnog automobila

SHARE

Spor oko polovnog automobila koštao je života državljnina BiH Šerifa G. u njemačkom Blankenfeldeu, nedaleko od Berlina, javlja Berliner Kurier.

U ponedjeljak malo iza 11 sati policija je primila poziv. Na drugom kraju linije bio je Bernd S., 59-godišnji vlasnik obližnjeg lokala brze hrane, koji je obavijestio policiju da je počinio ubojstvo u samoobrani.

Nekoliko patrolnih automobila odvezlo se do kuće na Dorfštraseu. Bernd S. dočekao je na vratima službenike i odveo ih u podrum svoje kuće. Tamo je policija otkrila beživotno tijelo državljanina BiH Šerifa G. Bilo je očigledno da žrtva ubijena vatrenim oružjem, javlja Berliner Kurier.

Dok su policajci ispitivali Bernda S., na parkingu nasuprot kuće i poslovne zone okupilo se nekoliko stanovnika, porijeklom iz BiH, koji su u rodbinskim vezama s ubijenim Šerifom, prenosi Radio Sarajevo.

Velike policijske snage su osiguravale mjesto zločina, dok je osumnjičeni odveden u Potsdam na ispitivanje. Policajci naoružani automatskim puškama imali su problema da smire ogorčene rođake, ali tenzije su popustile poslijepodne.

Istražitelji nisu komentirali motiv ubojstva. Na mjesta zločina rečeno je da je Šerif G. tokom vikenda u lokalu brze hrane sreo Bernda S. kako bi pregovarali o prodaji automobila. Nije poznato tko je od njih prodavao, a tko kupovao polovni automobil. Bilo kako bilo, rođaci su Šerifa posljednji put vidjeli u subotu.

“Nismo imali pojma gdje je. Trag mu se izgubio ispred kuće Bernda S.”, rekao je jedan od rođaka.

Osumnjičeni Bernd S. već se pojavljivao na stranicama crne kronike u lokalnim medijima. U svibnju 2017. godine automobil VW Polo je uletio u njegov lokal,u trenutku kada je Bernd bio u svojoj kući. Bernd S. je govorio o smišljenom pokušaju ubojstva, ali istraga je pokazala da je riječ o prometnoj nesreći.