Home Društvo Časne sestre i beskućnik u Sarajevu: Otkriveni akteri fotografije koja je oduševila...

Časne sestre i beskućnik u Sarajevu: Otkriveni akteri fotografije koja je oduševila javnost

SHARE

Nakon što su mediji objavili fotografiju koja pokazuje časnu sestru kako se zanima za beskućnika na sarajevskoj šetnici, krenuli smo otkriti tko su akteri priče, piše Nedjelja.ba.

S obzirom na redovničko odijelo koje se vidi na fotografiji pretpostavili smo da je riječ o sestri milosrdnici. I bili smo u pravu.

Foto: A. Fazlić, Avaz

Kako je otkrila s. Vitomira Biljaka, predstojnica samostana Sv. Vinka u Titovoj 44, u konkretnom slučaju vidi se s. Izabela Đaković kako razgovara s beskućnikom Ramizom.

No, ne samo ona: i ostale sestre iz ove zajednice sestara milosrdnica provincije Majke Divne – Sarajevo, a osobito s. Antoneta Martić, nerijetko razgovaraju i, u svojim mogućnostima, pomažu ovom beskućniku.

„Kad god idemo na misu u katedralu tada ga vidimo. Stanemo i s njime porazgovaramo. Dadnemo mu i neku pomoć. No, on uvijek kaže kako ne želi da bude ‘do njega’, tj. da samo mi njemu dajemo. Kad god može ode u trgovinu i kupi nam veliku čokoladu. I to fino upakiranu, pa čeka kada ćemo naići da nam dadne“, podijelila je s nama s. Vitomira spomenuvši kako ih Ramiz često zove „na lignje“ u neki obližnji restoran, ali da mu one kažu kako će one napraviti pa mu donijeti.

Otkrila je kako se za ovoga čovjeka nerijetko zanima i pomogne mu kardinalov tajnik Štefan.

Uglavnom, možemo konstatirati kako fotografija koju su „uhvatili“ svjetovni mediji nije slučajna. Kao što zapravo nijedan naš susret nije slučajan – samo je pitanje koliko u njemu prepoznajemo mogućnosti za činiti dobro, piše Nedjelja.ba.