Home Crna kronika DRAMA U SARAJEVU Intervenirala policija, a oni objavili video na Youtubeu: “VOZIM...

DRAMA U SARAJEVU Intervenirala policija, a oni objavili video na Youtubeu: “VOZIM SANKE PO AUTOPUTU! – (120kmh)”

SHARE

Na YouTubeu je objavljena snimka opasne avanture gdje je čovjek vozio sanjke po autoputu u Sarajevu, a na samom početku videa grupa koja je organizirala ovu vratolomiju je poručila: “Ovo nemojte pokušavati da radite. Ne treba vam ovakav stres vjerujte mi, rizikujete i sebe, a i druge.”

Inače, zbog svega se angažirala i policija.

Nakon što je na autocesti A1 u smjeru Sarajevo – Zenica jučer zabilježena opasna vožnja, policija je krenula u istragu.

Na snimku se vidi kako muškarac sjedi na sanjkama koje su zavezane za automobil, dok sve to iz otvorenog prtljažnika drugi muškarac snima mobitelom.

Brzom reakcijom policijskih službenika MUP-a ŽS identificirana su vozila i osobe koje su sudjalovale u ovom prekršaju, i svi su privedeni, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

“Riječ je o osobama inicijala D. Ž. (1997.), S. B. (1989.), E. Đ. (2000.), K.Đ. (1995.), M.A. (1999.). Sve osobe su punoljetne i one su privedene i saslušane u prostorijama MUP-a ŽS. Od građana smo primili dojavu o događaju na autocesti i pogledali video koji su objavili na društvenoj mreži YouTube”, Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a Županije Sarajevo, koji je dodao da je o ovom događaju je obaviješten i dežurni tužitelj Tužiteljstva ŽS, piše Hercegovina.info