Home Politika Široki Brijeg: U tri mjesne zajednice ponovit će se izbori

Široki Brijeg: U tri mjesne zajednice ponovit će se izbori

SHARE
Nakon dosta burnih izbora za vijeće Mjesne zajednice Kočerin u prosincu pa nakon toga medijskih prepucavanja, čini se kako će  se izbori u ovoj i još dvije širokobriješke mjesne zjaednice ponoviti, piše Jabuka.tv.

Nakon međusobnih optuživanja između Neovisne liste za Kočerin i liste HDZ-a BiH za Kočerin, čini se kako je najpošteniji ishod tog sukoba ponavljanje izbora. A hoće li tu doći i do izmjena na listama ostaje za vidjeti.

Portal Dnevno.ba doznaje kako će se na sjednici Gradskoga vijeća Širokog Brijega, koja je planirana za 31. siječnja 2020. godine (petak) usvojiti odluka o novim izborima koji će biti zakazani za 29. ožujka 2020. godine u vremenu od 9 do 16 sati i isti će se održati za MZ Kočerin, MZ Oklaji i MZ Čerigaj.

U obrazloženju ove Odluke se navodi kako u Oklajima u onim prvim izborima održanim početkom prosinca prošle godine nitko nije dostavio kandidacijske liste pa Gradsko izborno povjerenstvo u toj mjesnoj zajednici nije ni moglo provesti izbore.

U Mjesnoj zajednici Čerigaj biralo se vijeće od sedam članova, međutim svega su dvije osobe, od svih predloženih kandidata, dobile po nekoliko glasova, odnosno većina kandidata nije ni sama za sebe glasala pa se i u Čerigaju poništavaju ti prvi izbori, te sukladno postojećem zakonu raspisuju novi. To je detaljnije obrazložio vijećnik u GV Josip Pinjuh (inače vijećnik liste HDU) koji dolazi upravo iz te mjesne zajednice.

Stoga bi Gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević za iduću sjednicu GV-a trebao dostaviti ovakav Prijedlog Odluke Gradskome Vijeću na usvajanje, a takva odluka će biti vjerojatno i usvojena, piše Jabuka.tv