Home Zanimljivosti Pedeset godina stara papiga zna govoriti, poslušajte njezine omiljene izraze

Pedeset godina stara papiga zna govoriti, poslušajte njezine omiljene izraze

SHARE

Prirodno stanište plavočele amazonske papige su šume, palmini šumarci i savane Brazila, istočne Bolivije, Paragvaja i sjeverne Argentine. Njih je, nažalost, u prirodi sve manje, sve zbog toga što se prodaju kao ljubimci ili drže u zoo vrtovima. Žive u parovima ili malim grupama, a i u prirodi nisu stidljivi i plašljivi i često im se može prići.

Kao kućni ljubimac amazonska papiga je prije svega zabavna, obožava pažnju te druženje i maženje s vlasnicima. Vrlo brzo postane opuštena i povjerljiva prema vlasniku, a ako je zanemarujete, postaje čangrizava, nervozna i tužna. Nedovoljna količina pažnje može imati jako loše posljedice za nju, prenosi Index

Inteligentna je, a za razvoj njezine inteligencije potrebno je raditi s njom, igrati se s njom te joj osigurati igračke koje će je okupirati kada je sama. Mogu naučiti velik broj riječi i mogu živjeti preko pedeset godina. Papiga Baby iz videa koji slijedi ima pedeset godina, a zvuči poput malog djeteta. Vesela je, pričljiva i uvijek raspoložena za druženje. Njezin je vokabular ogroman, a u nastavku poslušajte neke riječi i izraze koje zna.