Home Život Shaq se slomio na televiziji: Dobio sam trostruki ubod u srce

Shaq se slomio na televiziji: Dobio sam trostruki ubod u srce

SHARE

Smrt Kobea Bryanta šokirala je svijet, pa tako i njegovog nekadašnjeg suigrača Shaquillea O’Neala. Dva dana nakon tragedije potpuno shrvan govorio je u emisiji na TNT-u, snimanoj u Staples Centeru, domu njihovih Lakers.

“Kao što znate, par posljednjih mjeseci bilo je teško za mene. Umrla mi je sestra. Radio sam stvari koje inače radim; išao na posao, smijao se, ali kad sam se vratio kući u realnost i shvatio da je nema bilo mi je tako teško, boljelo je. Na dan Kobejeve pogibije bio sam u podrumu i vježbao sa sinom Shaqirom i nećakom Columbusom. Došao je zatim i drugi nećak u suzama i pokazao mi mobitel. Puknuo sam i derao se: ‘Miči to od mene!’ Živimo u svijetu gdje bilo što može biti fotošop ili laž, ali onda sam počeo primati pozive i ta je vijest bila potvrđena.”

“Takvu bol nisam osjetio već neko vrijeme. Imam 47 godina, izgubio sam dvije bake, sestru, a sad sam izgubio mlađeg brata. Bit ćemo povezani po onomu što smo napravili. Često me pitaju za naš odnos, a ja kažem da je kao s Charlesom Barkleyem. Imate dva jaka karaktera koji su krenuli svaki svojim putem, rekli si neke stvari, ali nikad nisu izgubili poštovanje. Ali kad smo se našli na teren,u mi smo pobjeđivali.” podsjetio je Shaq na kontroverzni odnos s pokojnim Koebom.

Brojne sukobe iz igračke karijere njih dvojica izgladili su nakon umirovljenja, kada su se sprijateljili, a posebno su bili bliski jedan drugom s djecom. Bryant O’Nealovom sinu Shareefu bio kao stric. Dopisivali su se par sati prije nesreće, prenosi Index

“Bio je to trostruki ubod u moje srce. Nakon što sam se isplakao i smirio, vratio sam se na Internet i shvatio da je Rick Fox u avionu. Zovem ga, ne javlja se. I onda, posljednji udarac, njegova kćer je bila u tom helikopteru… I Shareef je bio uništen, javio mi je da se dopisivao s Kobejem”, rekao je Shaq i slomio se. Ipak, nastavio je:

“Često uzimamo stvari zdravo za gotovo. Činjenica da se neću moći šaliti s Koebeom na proslavi gdje će ga primiti u Kuću Slavnih, nećemo se moći pozdraviti, nećemo moći reći da smo ostali skupa imali bi 10 prstenova… Zadnji put smo razgovarali kad smo bili ovdje, u Staples Centeru i rekao sam da zabije 50, on je zabio 60. Činjenica je da smo izgubili najboljeg Lakera i jednog od najboljih košarkaša ikad.”