Home Šport Ljubuški kroz Outdoor Festival postaje središte sportsko-rekreativnih aktivnosti

Ljubuški kroz Outdoor Festival postaje središte sportsko-rekreativnih aktivnosti

SHARE

Ljubuški Outdoor Festival u cjelini čini skup sportsko-rekreativnih aktivnosti kojim će se povezati i revitalizirati razasuta kulturno-povijesna i prirodna baština duž natjecateljskih ruta. Paragliding natjecanje, trkačke, biciklističke i trail staze povezuje rijeka Trebižat koja pored svog hidrološkog potencijala baštini i dva prirodna bisera: vodopade Kravica i Koćuša. Ruta povezuje i nacionalne spomenike kulture, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu Herceg Stjepana Kosače koje predstavljaju posebno bogatstvo ovog festivala.

Festival će nizom predavanja promovirati sportski i zdrav način života u prirodnom okruženju. Također, sva udruženja koja se bave sportsko-rekreativnim aktivnostima na otvorenom imat će priliku prezentirati svoje aktivnosti za vrijeme trajanja festivala na vodopadu Kravica. Ova inovativna i jedinstvena manifestacija u BiH zasigurno će biti značajan poticaj za razvoj i promociju aktivnog destinacijskog turizma u ljubuškom kraju, ali i ostalim sredinama u regiji za razvoj sličnih aktivnosti.

Ljubuški Outdoor Festival 2020.

S velikom radošću predstavljamo prvo izdanje Ljubuški Outdoor Festivala koji će se održati od 29. do 31. svibnja 2020. godine. Tri dana festivala predstavljaju jedinstvo sporta, zdravog života, zabave, pozitivnog duha i svijesti o očuvanju prirode. Ovaj eco-projekt namijenjen je za sve ljubitelje dobrog provoda, natjecanja i aktivnosti u prirodi.

Festival počinje u petak 29. svibnja u 17:00h službenim otvaranjem na lokaciji pored vodopada Kravica. Nakon otvaranja slijede stručna predavanja o aktivnom turizmu te tribina na temu „outdoor activity“ na kojoj će gostovati pojedinci koji se dugo godina bave određenim outdoor aktivnostima te će posjetitelje obogatiti novim saznanjima. U petak će na istoj lokaciji biti postavljeni štandovi raznih udruga koje se bave sportsko-rekreativnim aktivnostima u prirodi gdje će biti tokom sva tri dana festivala i organizirati razne radionice za sve posjetitelje.

Na kraju svakog dana festival će upotpuniti i večernji program koji će biti ispunjen zabavno-glazbenim sadržajima koji će zabaviti sve natjecatelje i posjetitelje LJOF-a.

Za sve ljubitelje trkačkih natjecanja pripremili smo tri utrke koje će zadovoljiti sve tipove natjecatelja i zaljubljenika u trčanje. Svoju brzinu i upornost natjecatelji će moći odmjeriti u utrkama koje će se održati u subotu 30. svibnja.

Polumaraton „DVA SLAPA“ je utrka za one malo spremnije koja sa svojih 21km spaja dva prekrasna vodopada Koćušu i Kravicu.
Utrka od 10km „SKUNASTICUS“ kreće od rimskog vojnog logora Gračine i završava također kod vodopada Kravica.
Utrka „KIDS RUN“ od 1km održat će se kod vodopada Kravica koju smo pripremili za najmlađe natjecatelje.

Za one privrženije biciklizmu pripremili smo dvije utrke: utrku„MARA“ koja ide laganim terenom između vodopada Koćuša i Kravica, te utrku „STIPE“;„STIPE“ je zahtjevniji i predviđen je za iskusne bicikliste koji vole vožnju s više izazova i uzbuđenja, ide težim brdskim terenima s većim usponima te završava kod Kravice. Bicklističke utrke se održavaju 31. svibnja.

Još veću razinu adrenalina donosi paragliding natjecanje u preciznom slijetanju „KOSAČA“. 30. svibnja ćete moći uživati u pogledu na ljubuško nebo prepuno paragliding natjecatelja koji će polijetati sa uzletišta pokraj kule Herceg Stjepana Kosače te slijetati na uređeno sletište na ljubuškom polju.

Zadnji vikend u mjesecu svibnju odlučite učiniti jedan veliki korak za svoj rast i ostvarivanje svojih potencijala i svakako ga rezervirajte za LJOF. Posjetite festival, odaberite za sebe jednu od ponuđenih aktivnosti i provedite nezaboravan vikend prepun adrenalina, zabave i pozitivne energije.

Vidimo se!

Ljubuški Outdoor Festival