Home Nekategorizirano Stižu temperature i do 20 stupnjeva, hladni dani se vraćaju tek krajem...

Stižu temperature i do 20 stupnjeva, hladni dani se vraćaju tek krajem idućeg tjedna

SHARE

Dok mnogi očekuju dolazak hladnijih dana s obzirom na neobično blagu zimu u mnogim dijelovima Europe, u prvim danima veljače stižu nam još topliji dani koji će rezultirati ekstremnom temperaturnom anomalijom na jugoistoku Europe i na Balkanu.

Iz servisa Severe Weather govore kako će se prosječne temperature na početku veljače kretati između 10 i 15 stupnjeva, dok će u pojedinim europskim područjima dosegnuti i 20 stupnjeva, što je daleko od uobičajenih temperatura za ovo razdoblje godine.

Već od ovog vikenda ekstremno topli zrak krenuo se širiti jugom Europe. Toplo strujanje sa zapada donijet će značajni porast temperatura u južnim i dijelovima srednje Europe do početka idućeg tjedna kada će se proširiti i na zemlje Balkana. Međutim, krajem idućeg tjedna našu regiju zahvatit će novo zahlađenje. Nakon četvrtka, kažu iz Severe Weather, dolaze mnogo hladniji dani u većem dijelu Europe.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, značajan pad temperatura zraka izgledan je od 7. veljače s jutarnjim temperaturama od -7 do -2, na jugu od -1 do 4 stupnja, dok će dnevne temperature biti od -2 do 3, a u Hercegovini od 5 do 9 stupnjeva. Moguće su i snježne oborine u Bosni, s kišom u Hercegovini, piše Klix.ba.