Home Crna kronika Smanjena kazna za ubojstvo u Hercegovini: Prerezao mu grkljan nakon svađe u...

Smanjena kazna za ubojstvo u Hercegovini: Prerezao mu grkljan nakon svađe u baru

SHARE

Zatvorska kazna za Trebinjca Spasa Milišića (32) koji je 11. veljače 2018. godine na svirep način ubio svoga sugrađanina Nemanju Šupljeglava (31), prerezavši mu grlo ispred “Merlot baru” u Trebinju, preinačena je sa ranijih 20 na 16 godina robije, ali presuda još nije pravosnažna.

Ovakvu presudu je Milišiću izrekao predsjednik Sudskog vijeća Okružnog suda Trebinje Duško Popić, istakavši da se vijeće vodilo pravnim poukama  dobijenim nedavno od Vrhovnog suda RS, koji je uvažio žalbu od 4. ožujka i zbog kojih je tužitelj izmijenio raniju otužnicu za teško ubojstvo na takozvano “obično ubistvo”, piše trebinjski portal Saransak.

Zbog toga je, po objašnjenju suca Popića, ranija jedinstvena kazna za tri krivična djela, teško ubojstvo, nanošenje teške tjelesne ozljede radniku Merlot bara Peru Miloševiću i za nedozvoljeno držanje oružja, sada kazna smanjena na 16 godina, s tim da je za ubojstvo dobio 15 godina, dok za nanošenje teške tjelesne ozljede i dalje ostaje kazna od godinu dana i za nedozvoljeno držanje oružja 6 mjeseci.

“Zbog svega toga sud je odredio jedinstvenu kaznu zatvora od 16 godina”, istakao je sudac Popić, pojasnivši da presuda ostaje da optuženi kriv što je 11. veljače 2018. godine, nakon što se sa pokojnim Šupljeglavom verbalno sukobio u Merlot baru, a onda otišao kući, donio nož, prišao Nemanji, zagrlio ga i tim nožem ga ubo u predjelu lijeve strane vrata, prekinuvši mu glavnu arteriju i ostale krvne sudove.

Od siline ozljeda je pokojni Šupljeglav do bolnice već bio mrtav.

Otac pokojnog Nemanje Šupljeglava, koji nije bio u sudnici, kao ni tužitelj, niti Milišićev braniteljili bilo tko od rodbine, upućuje se na parnični postupak.

Optuženi Milišić ostaje u pritvorskoj jedinici Trebinje, u kojoj se nalazi od 11. veljače  2018., koje vrijeme mu se računa i u trajanje izvršenja kazne, a po odluci suda dužan je  izmiriti sudske troškove, iako presuda još nije pravosnažna.

“Žalba na ovu presudu je, dakle, ponovo dozvoljena I konačnu riječ će ponovo dati Vrhovni sud Republike Srpske”, istakao je na kraju sudac Popić…