Home Život IVAN LOVRIĆ OBJAVIO NOVE TROŠKOVE U NJEMAČKOJ, POVEĆALI SU SE

IVAN LOVRIĆ OBJAVIO NOVE TROŠKOVE U NJEMAČKOJ, POVEĆALI SU SE

SHARE
Ivan Lovrić, Hrvat koji s obitelji živi u Njemačkoj, objavio je video u kojem je pobrojao sve troškove života u Njemačkoj u 2020. godini.

Nije ovo prvi put da Lovrić na svom kanalu govori o troškovima i ostalim aspektima života u Njemačkoj, ali riječ je o novom videu.

“Početkom prošle godine snimio sam video o troškovima života u Njemačkoj. Od tada su se moji troškovi jako promijenili, najviše zbog toga što smo našli drugi stan. Troškovi uvelike ovise o stanu, to je najveći trošak kojeg ćete imati. U tom videu je bilo nekih grešaka, ali to su realne brojke. No, u ovom videu to ću napraviti još transparentnije”, priča Lovrić. U ovom videu je, što nije bilo u prošlom, tako dodao troškove za televiziju.

“To je pretplata za televiziju i za radio”, objasnio je.

“Napomenut ću vam i da su ovo moji osobni troškovi, oni se ne moraju slagati, ne moraju biti jednaki s vašim troškovima”, objasnio je Lovrić.

Lovrići su, kako kaže, četveročlana obitelj – on, supruga i dvoje djece.

“Živimo u dosta skupom mjestu. Naš najveći trošak je stan koji mjesečno iznosi 1150 eura. Za usporedbu, lani smo stan plaćali samo 715 eura. Naravno, stan je veći, ali velika je cifra koju plaćamo”, objasnio je.

“Sljedeći trošak je smeće. Prošli put su mnogi komentirali da se to ne plaća, ali to ovisi o mjestu u kojem živite, o tome kakvog stanodavca imate. U mjestu u kojem ja živim svi moraju platiti smeće odvojeno, ne ulazi u cijenu stana. Godišnje platimo 252 eura, mjesečno 21 euro”, otkrio je.

U nastavku otkriva ostale troškove te ih uspoređuje s onim što je ranije plaćao i objašnjava zašto se cijena promijenila. Ali sve uz napomenu da je riječ o troškovima jedne osobe odnosno obitelji te da netko drugi može imati znatno drugačije troškove, ovisno o stilu života i mogućnostima.