Home Društvo Foto klub Fokus fokusirao na Borovoj Glavi i vodopadu Žukovica

Foto klub Fokus fokusirao na Borovoj Glavi i vodopadu Žukovica

SHARE

Borova Glava kao nepresušan izvor odličnih fotografija ponovo je privukla članove Foto kluba Fokus da još jednom organiziraju druženje i fotografiranje krajolika ovog planinskog prevoja preko kojeg vodi magistralna cesta između Kupresa i Livna. Članovi Foto kluba Fokus organizirali su druženje i fotografiranje divljih konja koji su ovaj put zaista počastili poziranjem u  njihovom prirodnom okruženju.

150 konja koji žive pod vedrim nebom i predstavljaju svojevrsnu turističku atrakciju zaista su veličanstvene životinje koje trebamo zaštititi od pojedinaca koji im kradu hranu ostavljenu od brižnih stanovnika koji brinu za njih te kao veliki zaljubljenici u prirodu i životinje apeliramo na vozače koji prebrzo voze tim dijelom ceste iako postoje upozorenja da se uspori. I sami smo bili svjedoci opasne vožnje pojedinaca, rekli su nam iz Foto kluba Fokus.

Na povratku doma posjetili su vodopad Žukovica u mjestu Vir, udaljeno oko 4 kilometra od središta Posušja koja je očarala svojom ljepotom i netaknutom prirodom. Hercegovina je nadarena prirodnim ljepotama: Kravice, Blidinje, Hutovo blato koji su poznati i priznati, no ovaj neotkriveni prirodni dragulj definitivno je vrijedan vožnje i probijanja kroz zaraslu šumu. Sakriven dalje od ljudske ruke definitivno je jedno od najljepših mjesta koje su posjetili, rekao je jedan od članova. Tik uz vodopad nalazi se Žukovačka pećina koju su istraživali i brojni ugledni arheolozi.