Home Crna kronika U KBC Split primljena još jedna osoba pod sumnjom na zarazu koronavirusom

U KBC Split primljena još jedna osoba pod sumnjom na zarazu koronavirusom

SHARE

U KBC Split jučer je primljena još jedna osoba za koju se sumnja na zarazu koronavirusom, objavila je Slobodna Dalmacija.

To je, navodi se, druga osoba koja je primljena na splitsku Infektologiju, a kod koje postoji sumnja na koronavirus. Osoba je izolirana u posebni dio klinike, koji je uređen za osobe pod sumnjom u novi smrtonosni virus.

U tekstu se ističe i da su krv i brisevi grla poslani na analizu u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, gdje će se utvrditi radi li se o koronavirusu ili o nekoj drugoj infekciji.

Ako nalaz bude negativan osoba će biti puštena kući, a ako bude pozitivan bit će prevezena u spomenutu zagrebačku bolnicu.

S druge strane, ako se po nalazu ne bude moglo utvrditi o kojoj se bolesti točno radi, dodatne analize će biti obavljene u inozemstvu.

U Ženevi sastanak vodećih svjetskih stručnjaka

Vodeći svjetski stručnjaci upravo za koronavirus sastat će se Ženevi na dvodnevnom sastanku u sjedištu Svjetske zdravstvene organizacije.

Prema posljednjim podacima u Kini je umrlo više od 1.000 osoba, potvrđeno je više od 42- ije tisuće oboljelih, a u ostale 24 zemlje – 319 zaraženih.

Udvostručio se broj zaraženih i u Velikoj Britaniji. Tamošnje su vlasti zarazu proglasile ozbiljnom prijetnjom te dale veće ovlasti liječnicima kad je riječ o izolaciji oboljelih.