Home Politika Milanović napustio SDP

Milanović napustio SDP

SHARE

Izabrani predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ispunio je ustavnu obvezu i istupio iz članstva Socijaldemokratske partije, koju je vodio duže od 10 godina, i o tome pismom obavijestio predsjednika parlamenta Gordana Jandrokovića.

Još nije poznat tim koji će raditi za Milanovića, koji dužnost preuzima 18. veljače, a riječki Novi list piše da će njegov savetnik za nacionalnu sigurnost i obranu gotovo sigurno biti Dragan Lozančić, nekadašnji direktor hrvatske tajne službe (SOA), koji je sa te dužnosti morao otići na inzistiranje odlazeće predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Riječki dnevnik piše kako nikada nije razriješeno zbog čega je Grabar Kitarović početkom 2016. toliko pritiskala tadašnjeg premijera Tihomira Oreškovića da potpiše Lozančićevo razrješenje.

Govorila je tada kako je on bio Milanovićev privatni obavještajac, ali u detalje nije ulazila.

Tek nedavno tijekom posljednje predizborne rasprave predsjedničkih kandidata rekla je kako Lozančić “nije ispoštovao dogovor koji smo imali, da se odradi jedan posao koji je bio izuzetno bitan za Hrvatsku”.

“Zavlačio je to mjesecima, dok se nije došlo blizu izbora”, izjavila je Kolinda Grabar-Kitarović u sučeljavanju s Milanovićem na Novoj tv.