Home Crna kronika Filmska potjera kod Imotskog: Talijani probili rampu na autocesti, švercali ljude za...

Filmska potjera kod Imotskog: Talijani probili rampu na autocesti, švercali ljude za 3.600 eura

SHARE

Spektakularna akcija policije te potjera za dvojicom Talijana koji su krijumčarili ukupno devet stranaca okončana je uspješno u nedjelju ujutro na širem području Imotskog! Paolo A. (30) i Rosato C. (67) su nakon ispitivanja završili u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega.

A imali su dogovor sa šest državljana Iraka te tri Afganistanca, da će ih od granice kod Vinjana Donjih prebaciti do Italije za 400 eura po osobi, dakle ukupno 3.600 eura. Ilegalni migranti su ih doista u nedjelju ujutro čekali nedaleko granice, unutar RH, kod Imotskog.

Potrpali ih u auta

Kako su iz BiH ušli u Hrvatsku Paolo i Rosato nisu ispitivali, već je jedan potrpao pet Iračana u svoj Mercedes talijanskih registracija, dok je drugi u Renault Clio, također s talijanskim tablicama, ukrcao jednog Iračana te trojicu mladih državljana Afganistana, prenose grude.online.

Krenuli su ravno prema autocesti A1, a policijsku patrolu koja ih je pokušala zaustaviti su jednostavno ignorirali! Tu kreće potjera, dvojica Talijana su doista pokušali sve kako bi umakli policiji, čak su oko 7:40 sati ujutro “uletjeli” na autocestu tako što su probili rampu pored naplatnih kućica!

Nije uspio ni šesti put

Sve je ubrzo završilo srećom bez ozbiljnijih posljedica, promet na A1 u tom je trenutku bio praktički nepostojeći pa je policija uspjela svojim vozilima blokirati daljnje kretanje Mercedesa i Renaulta u smjeru Zagreba…

Najmlađem od devet migranata, 19-godišnjem Afganistancu je ovo čak šesti put da se pokušava domoći “obećane zamlje”.