Home Crna kronika Nije mogla stati: Djevojci zbog grickanja noktiju zamalo amputiran prst

Nije mogla stati: Djevojci zbog grickanja noktiju zamalo amputiran prst

SHARE
Ona je na društvenoj mreži TikTok sa svima podijelila kako je zbog grickanja zanoktica zamalo ostala bez prsta, pišu News.com.au.

Osamnaestogodišnja Lauren Nichols toliko se zanijela pokušavajući odstraniti zanokticu da joj se prst inficirao do te mjere da nije reagirao na antibiotike.

U snimci koju je podijelila na TikToku, a koja je postala viralna, ona je ispričala kako se 8. siječnja probudila sa zelenom točkom na zanoktici.

“Mislila sam da je to modrica ili tako nešto, ali se pokazalo da je u pitanju infekcija zanoktice”, kaže ona na videu.

Ljekar joj je propisao antibiotike, ali oni nisu uspjeli zaustaviti širenje infekcije.

“Desetog siječnja taj dio je još više natekao, bio je crveniji, a zeleni dio se proširio, pa sam shvatila da antibiotici ne djeluju”, govori ona na videosnimci.

Kako se dva dana kasnije, 12. siječnja, izgled njenog prsta dodatno pogoršao i bol je bila sve jača, odlučila je potražiti rješenje na internetu.

“Pogledala sam snimku na YouTubeu 13. siječnja i odlučila to iscijediti, a onda sam otišla kod doktora koji mi je rekao da moram na operaciju. Zamalo mi je amputiran prst jer sam grickala nokte”, ispričala je Lauren.

Kako bi izliječila infekciju, morala je biti podvrgnuta operativnom postupku koji se naziva “terapeutsko ispiranje”, a liječnik joj je skrenuo pažnju da se oslobodi navike grickanja noktiju jer je nekim ljudima zbog toga morao amputirati vrh prsta.

“Otkad mi se ovo dogodilo, prestala sam grickati nokte jer nikada više ne želim proći kroz to. Napravila sam ovaj video kako bih ljudima rekla da prestanu grickati nokte jer to može imati ozbiljne posljedice”, zaključuje ona.

Njen slučaj nije jedinstven i nije rijedak. Prošlog mjeseca je jedna osoba u Velikoj Britaniji morala na operaciju zbog infekcije prstiju izazvane grickanjem noktiju. Ni njoj antibiotici nisu pomagali, a infekcija se počela širiti na cijelu ruku, zbog čega je hitna operacija bila nužna.

V. T.