Home Društvo Zlatko Dalić se odrekao 24 tisuća kuna mjesečno

Zlatko Dalić se odrekao 24 tisuća kuna mjesečno

SHARE

Razvojni programi Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), u kojima je trenutačno 411 sportaš i sportašica te 92 trenera, održali su 36. sjednicu Vijeća HOO-a, održanu u Zagrebu pod predsjedavanjem predsjednika HOO-a Zlatka Mateše.

Na sjednici je prihvaćeno Programsko i financijsko izvješće HOO-a za 2019. godinu s realiziranim prihodom od 99,75 posto ili 162,7 milijuna kuna te izmijenjeni Prijedlog financijskog plana za olimpijsku 2020. godinu s umanjenim iznosom za 1,4 milijun kuna (na sadašnjih 193,9 milijuna kuna).

Ono što je posebno važno je da među 11 vrhunskih trenera nema nogometnog izbornika Zlatka Dalića koji je još prošle godine zahvalio HNS-u na nominaciji i HOO-u na pokušaju uvrštenja u program. Dalić je ostao dosljedan sam sebi, odrekavši se tog statusa, s kojim bi od 1. siječnja ove godine imao i pravo na 24.000 kuna mjesečno u bruto iznosu.

Zamislimo da se političari koji uglavnom ništa ne odbijaju odreknu dijela svojih basnoslovnih primanja sa raznih strana koliko bi bio ugodniji život hrvatskog naroda. Hoće li Dalićeva odluka barem neke ponukati da se promijene? Teško, ali nadat ćemo se.