Home Vijesti U BiH 11 umrlih od gripe do sada

U BiH 11 umrlih od gripe do sada

SHARE

Prema posljednjim podacima zdravstvenih institucija, 11 osoba umrlo je u Bosni i Hercegovini od sezonske gripe zadnja tri tjedna. Broj oboljelih od ove sezonske gripe se iz tjedan u tjedan povećava. Smrtni slučajevi uzrokovani influencom AH1N1 bilježe se u Sarajevu, Tuzli, Zenici te Banjoj Luci.

Kako su iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH kazali za “Avaz”, na području Federacije BiH i dalje se registrira umjereni intenzitet gripe, uz porast aktivnosti u zadnja tri tjedna.

– Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH od početka sezone prijavljeno je ukupno devet smrtnih ishoda pozitivnih na virus gripe tip A, podtip A (H1N1). Četiri smrtna ishoda registrirana su u Sarajevskoj županiji, tri u Zeničko-dobojskoj, te dva u Tuzlanskoj županiji. Od početka sezone Zavodu za javno zdravstvo prijavljena su ukupno 16.093 pacijenta sa simptomima sličnim gripi – navode iz Zavoda.

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske prijavio je da su preminula dva pacijenta oboljela od teške akutne respiratorne infekcije, koja su bila pozitivna na virus gripa tipa A, priopćeno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.