Home Šport Adnanu ovo nije svojstveno: Evo što kažu iz Gračanice nakon sramotnog napada...

Adnanu ovo nije svojstveno: Evo što kažu iz Gračanice nakon sramotnog napada na igrača iz Ljubuškog (VIDEO)

SHARE

Veliku pažnju bh. javnosti izazvao je nesportski potez rukometaša Gračanice Adnana Tufekčića koji je u utakmici protiv Izviđača udario igrača Izviđača CO Stjepana Jozinovića.

Nakon svega što se događalo oglasio se RK Gračanica, a u njemu žale zbog onog što je napravio njihov rukometaš.

Povodom incidenta koji se dogodio u 57:32 minuti uzvratne utakmice četvrtzavršnice KUP-a BiH između RK “Gračanica“ – RK “Izviđač“ Ljubuški, Uprava kluba iznosi sljedeće priopćenje:

„Izražavamo duboko žaljenje zbog incidenta i nesportskog poteza našeg igrača Adnana Tufekčića, koji je u općem metežu i naguravanju igrača, udario suparničkog igrača Stjepana Jozinovića. Adnan Tufekčić, oduvijek je važio za beskompromisnog borca koji je uvijek davao 100% svojih mogućnosti. Svojim požrtvovanjem i odnosom prema klupskom dresu zaslužio je i nosio kapetensku traku. Premda je njegova igra uvijek bila odvažna, hrabra, muška i bespoštedna, ovakva vrsta incidenata nikad mu nije bila svojstvena. U narednom periodu nakon što se sagledaju svi uzroci i aspekti predmetnog incidenta, prikupe dodatne izjave svih aktera, te u skladu sa izrečenim sankcijama od strane Povjerenika natjecanja i Uprava kluba će zauzeti svoj konačni stav po ovom pitanju. Također, Uprava kluba se ograđuje od nedoličnog i nesportskog skandiranja, od strane jednog dijela gledateljstva, koje apsolutno nije svojstveno gračaničkoj publici. Gračanička publika uvijek je pljeskom ispraćala sve ekipe koje su to svojom igrom, ali i ponašanjem zasluživale bez obzira na ishod utakmice. Nadamo se da se ovako nemile scene nikad više neće ponoviti ni u našoj, a niti u Sportskim dvoranama širom Bosne i Hercegovine“.

Sramni potez Adnana Tufekčića

Vjerovali ili ne i ovo se dešava na rukometnim utakmicama?

Posted by RK Izviđač Central Osiguranje on Nedjelja, 16. Februar 2020.