Home Vijesti Evo kakvo nas vrijeme čeka do 3. ožujka

Evo kakvo nas vrijeme čeka do 3. ožujka

SHARE

Nestabilne vremenske prilike izgledne se od utorka do četvrtka, promjena se prvo očekuje na zapadu i sjeveru Bosne, a u ostatku zemlje pogoršanje se prognozira od srijede.

Slabe oborine moguće su u Bosni, snijeg na planinama središnje i istočne Bosne, dok u ostalim krajevima može pasti malo kiše. U istom razdoblju u Hercegovini se očekuju stabilnije vremenske prilke, uz slabe oborine tek u četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka, u Bosni između -2 i 3 stupnja, u Hercegovini do 6 °C.

Najviša dnevna u Bosni uglavnom između 5 i 10 stupnjeva, dok se na jugu zemlje očekuje i do 15°C. Stabilnije vremenske prilike izgledne su od 21. do 25. veljače, a prolazne padavine moguće su 26. veljače, nakon čega ponovno slijedi razdoblje bez oborina do kraja mjeseca. U ovom razdoblju, temperature će biti u blagom porastu, jutarnje se očekuju od 2 do 7 stupnjeva, a dnevne od 10 do 15 °C.

Početkom ožujka prognoziraju se oborine širom Bosne i Hercegovine, a nešto veće količine moguće su na zapadu Bosne. Temperature u jutarnjim satima kretat će se od -3 do 2 stupnja, a dnevna od 6 do 11 °C, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.