Home Život 20 snažnih citata Nika Vujičića, koji aktiviraju želju za životom

20 snažnih citata Nika Vujičića, koji aktiviraju želju za životom

SHARE

On je rođen sa rijetkim oboljenjem – bez ruku i nogu. Nick Vujičić je dugo učio biti sretan, bez obzira na okolnosti. I uspio je. Danas, njegova hrabrost daruje nadu drugima – ne samo takvima kao on, nego i svim zdravim ljudima.

Prikupili smo nekoliko njegovih citata iz njegove knjige „Živjeti slobodno“. Ovaj čovjek ima što reći o vjeri u vlastitu snagu.

 

♥ Što vi mislite da trebam izabrati: da budem ljut na Boga zbog onoga što ja nemam ili da mu budem zahvalan za ono što vi imate?

♥ Moj cilj je da vas ohrabrim da prebrodite svoje probleme i teškoće, da biste mogli da pronađete svoj put do sretnog života. Odreknite se života sa samosažaljevanjem u zamjenu za život sa svrhom.

♥ Zapamtite – akcija izaziva reakciju. Kada ste u iskušenju da napustite svoje snove, natjerajte sebe da pokušate još samo jedan dan, jednu nedjelju, još jedan mjesec, još jednu godinu… Bit ćete iznenađeni onim što se događa kada konstantno odbijate odustati.

♥ Izazovi postoje da bi ojačali naša uverenja, a ne da bi nas pregazili.Nije kraj sve dok vi tako ne odlučite.

♥ Ako ne možete da dobijete čudo, postanite jedno.

♥ Kad vam se čini da vas sretni trenuci zaobilaze, stvorite sami takav trenutak.

♥ Nikada nisam sreo ogorčenu osobu koja je bila zahvalna. Niti zahvalnu koja je bila ogorčena.

♥ Nisu bitni neuspjesi, već da li ih prevladate.

♥ Motivacija vas vodi kroz dan, ali inspiracija vas vodi kroz život.

♥ Možda nemam ruke kojima bih mogao da držim ruke svoje žene, ali da bih držao njeno srce, ni ne trebaju mi ruke. Njeno srce je ono što želim da držim.