Home Šport Invazija mostarskih Ultrasa na Trebinje: Domaći navijači tražili obračun pa se razbježali

Invazija mostarskih Ultrasa na Trebinje: Domaći navijači tražili obračun pa se razbježali

SHARE

Bilo je to prije punih 17. godina. HŠK Zrinjski je za protivnika u Kupu BiH dobio Leotar iz Trebinja. Pobjednik ide u finale Kupa BiH i onda je nama puno značilo da Zrinjski nešto osvoji. Prva utakmica igrala se u Trebinju i čim smo saznali ime protivnika i termin započele se pripreme za to gostovanje. Danima uoči utakmice smo se skupljali da nas ode što više i na kraju su put Trebinja otišla tri autobusa Ultrasa i nešto osobnih automobila koji su išli na svoju odgovornost.

Autobusi su krenuli ispred stadiona i već po okupljanju krenulo je zagrijavanje pjesmom, i naravno pokojim pivom, U autobusima prava atmosfera, i standardna zajebancija uz ogromne količine piva i vina. U putu je stradala i jedna prodavnica, a mi smo nastavili put prema Trebinju. Tamo nas je dočekala policija RS-a i poslije standardnih prebiranja autobusa krenuli smo ka stadionu Leotara. Na ulicama Trebinja bilo je domaćih navijača koji su nas provocirali, a ni mi nismo ostali dužni njima vratiti istom mjerom.

Pred stadionom zaiskrilo je između jedne naše grupe navijača s domaćima koji su se nabrijali za tu utakmicu. Već ispred stadiona skandirali su protiv Hrvata uz standardnu ikonografiju. Naravno da su dobili odgovor istom mjerom. Na stadionu smo dobili jednu prastaru tribinu koju smo dobro popunili, a preko puta su bili navijači Leotara koji su tada bili brojni, ali ubrzo nakon toga su se jednostavno ugasili.

Policija koja nas je osiguravala rekla nam je da je to prvi puta da im neko gostuje iz Federacije, pa su bili i malo zabrinuti, ali uglavnom korektni. Utakmica je protekla u navijačkom prepucavanju i bilo je to jedno odlično izdanje Ultrasa. Kada je utakmica završila domaći navijači su krenuli da se obračunaju s nama. Došlo su blizu naše tribine, a i mi smo krenuli prema njima. Policija je stala između dvije strane i rastjerala domaće navijače koji su pobjegli u stampedu. Oni ratoborbniji su uhićeni, a mi smo ostali još dugo na stadionu.

Nakon utakmice prišli su nam neki domaći navijači i čestitali na izvanrednom gostovanju. Mi smo njih pozvali na uzvrat u Mostar, ali nisu se pojavili. Nakon utakmice ušli smo u autobuse i pod pranjom krenuli za Mostar. I u gradu su domaći navijači napali na jedan od autobusa, ali kada su navijači Zrinjskog izašli oni su se razbježali.  Inače Zrinjski je izgubio utakmicu 1:0 i to nam je davalo nade za uzvrat u Mostaru, a o uzvratu drugom prilikom na našem portalu.

HERCEGOVINA.in