Home Gospodarstvo Širokobriježanka Sanja Bošnjak o svom poslu: “Sretna sam kad vidim mlade ljude...

Širokobriježanka Sanja Bošnjak o svom poslu: “Sretna sam kad vidim mlade ljude koji pokušavaju nešto pokrenuti „svojim rukama“

SHARE

Iza brenda Sabos Jewerly stoji kreativna dama s mnogo stila, Sanja Bošnjak, koja je u Širokom Brijegu započela kreirati nakit koji nose žene diljem BiH, a i šire.

Sanja Bošnjak je diplomirana ekonomistica, a dobitnica je nagrade za najbolji brend u online prodaji.

Ekipa portala Vrisak.info razgovarala je s dragom i simpatičnom Sanjom, a u nastavku možete pročitati šta je poručila.

Kako si došla na ideju pokretanja vlastitog brenda?

Još u srednjoj školi sam imala spreman logo za svoj „brand“ , ne znajući čime ću se baviti, ali kroz školovanje, rad i bolje upozavanje sebe i onog što volim, shvatila sam da će to biti nakit.

Zašto baš Sabos Jewelry?

Akronim moga imena i prezimena u kombinaciji s engleskim prijevodom riječi nakit, kojim su otvorena vrata međunarodnom tržištu.

Što ti daje inspiraciju za sami dizajn nakita?

Inspiraciju pronalazim u svakodnevnom okruženju, pa tako možete pronaći model srca koje simbolizira ljubav, zvijezdu, mjesec, leptira, anđela, ružu, djeletelinu, slova. Odnedavno imamo i novi model „Širokobriješke rozete“ za koji sam inspiraciju pronašla na istoimenoj crkvi i po kojem smo postali prepoznatljivi, a ujedno napravili i promociju grada Širokog Brijega.

Čime se vodite pri izradi novih kolekcija?

Sabos nakit karakterizira jednostavnost koja je bitna pri izradi svake nove kolekcije. Često su to varijacije na temu već postojećeg nakita s detaljima koji daju novu dimenziju nakitu,a ne izlaze iz prvotnog okvira, ali i potpuno novi modeli. Naši kupci su nerijetko dionici novih kolekcija i bitan segment našeg poslovanja.

Smatrate li da je budućnost u online shopovima ili se tradicionalne trgovine i dalje „dobro drže“?

I dalje sam pri stavu da je budućnost prodaje u „online trgovinama“ , zbog razvoja interneta i globalizacije, ali i komfora i naručivanja iz „fotelje“, što ne isključuje uspješnost tradicionalne trgovine koja je potrebna i koja će uvijek postojati, u količini koja će ovisiti o vrsti proizvoda.

Kako vidite ostatak scene, tj. mlade ljude koji putem društvenih mreža pokušavaju plasirati svoje proizvode i usluge?

Društvene mreže su idealna i najpovoljnija opcija kako za početnike poduzetnike, tako i za velike kompanije, koje treba iskoristiti kvalitetno. Svaki čovjek ima neki talent, a samo Bog nam daje tu snagu da ga prepoznamo i iskoristimo. Netko je liječnik, netko frizer, a netko kuhar. Kada spojite svoj talent s ambicijom, možete postati poslovno uspješni, financijski neovisni, a u konačnici sretni, jer radite što volite.

Sretna sam kad vidim mlade ljude koji pokušavaju nešto pokrenuti „svojim rukama“ pa taman i neuspješno. Bolje pokušati i sto puta pasti, nego ne pokušati.

Što je tebi ključno za uspjeh u poslu?

Spoj talenta i ljubavi prema onom što radiš, uz ambiciju i upornost.

Što bi preporučila svim damama koje još uvijek nemaju dovoljno hrabrosti da realiziraju svoju ideju?

Nemojte skrivati svoje talente i slijedite svoje snove.

Sanjine proizvode možete pogledati i na Instagram stranici SABOS JEWELRY. Također posluje i preko online platforme za kupoprodaju ručno rađenih, originalnih proizvoda s lokalnom etiketom – OREA.

Vrisak.info