Home Šport Josip Iličić Hrvat je iz BiH, a otac mu je ubijen kad...

Josip Iličić Hrvat je iz BiH, a otac mu je ubijen kad je imao godinu dana

SHARE

Uz Pašalića velike zasluge za uspješan Atalantin niz ima i Josip Iličić. U zadnjih deset odigranih susreta zabio je jednako toliko golova. Najopasniji strijelac Atalante bio je raspoložen i protiv Valencije, a kad je on raspoložen, onda je raspoložena i Atalanta. No Josip, no party….

Mnogi žale što nije igrao za hrvatsku reprezentaciju. Rođen je u Prijedoru krajem siječnja 1989. Njegov otac, inače Hrvat, ubijen je kad je Josip imao godinu dana i majka Ana odlučila je s dvojicom sinova, Josipom i Igorom, otići u Sloveniju. Iako je mogao igrati i za Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu, Josip se odlučio za Sloveniju, državu u kojoj je nakon smrti oca pronašao utočište u teškim vremenima, prenosi 24sata.hr.

– Odrastao sam u Sloveniji, oni su mi dali sve, i logično je da igram za njih. Iako se ja osjećam i kao Hrvat, i kao Bosanac i kao Slovenac… Rođen sam u Bosni, obitelj mi živi u Hrvatskoj, nije bilo kako za odabrati, ali Slovenija mi je dala sve i teško se vraćati natrag i razmišljati što bi bilo da sam odlučio drugačije. Tko zna, možda nikad ne bih ni zaigrao za hrvatsku reprezentaciju.