Home Crna kronika Pogubljen na električnoj stolici 34 godine nakon ubojstva

Pogubljen na električnoj stolici 34 godine nakon ubojstva

SHARE
Pedesetosmogodišnji Nicholas Sutton pogubljen je na električnoj stolici u Tennesseeju a nakon što je osuđen na smrtnu kaznu zbog ubojstva svog “cimera” iz ćelije 1986. godine.

Sutton je tada služio kaznu za ubojstvo troje ljudi – svoje bake, školskog prijatelja i još jednog muškarca. Četvrto ubojstvo mu je “presudilo”.

On je peti zatvorenik koji je pogubljen na električnoj stolici od 2018. godine, usprkos tome što je kćerka žrtve molila za njegovo pomilovanje.

Uoči pogubljenja bio je smiren, a tijekom izgovaranja posljednjih riječi zahvalio se Bogu, prijateljima i ženi bez koje, kako je rekao, ne bi napredovao.

Posljednji obrok mu je poslužen tri sata prije egzekucije, a jeo je svinjski kotler, pire krumpir i pitu od breskve sa sladoledom od vanilije.

Zanimljivo je da tijekom svih ovih godina imao podršku obitelji žrtava i zaposlenika zatvora, ali guverner ove američke države Bill Lee nije želio zamijeniti kaznu, prenosi Klix.ba.

Proglašen je mrtvim u 19:26 sati, osam minuta nakon što je struja puštena u njegovo tijelo. Egzekucija je izvedena u Nashvilleu, zatvoru s najvećim sigurnosnim mjerama.