Home Društvo NAJAVA: Proslava 20 godina djelovanja Frame Ružići

NAJAVA: Proslava 20 godina djelovanja Frame Ružići

SHARE

U nedjelju 1. ožujka Franjevačka mladež (FRAMA) Ružići proslavit će 20 godina rada i djelovanja.

Framaši će proslavu obilježiti kroz tri dana, u petak, subotu i nedjelju.

Program počinje u petak 28. veljače u 17 sati (ispovijed i krunica), a od 18 sati Put križa i sv. Misa u župnoj crkvi u Ružićima.

subotu u 16 sati u župnoj dvorani održat će se zajednički sastanak framaša koji su „prošli“ kroz bratstvo Frame te sadašanjih članova. Framaše očekuje prigodan program, rad po grupama i predavanje jednog od bivših duhovnih asistenata Frame. Program će završiti sa sv. Misom u 19 sati. Ovim putem pozivaju se svi framaši koji su tijekom 20 godina bili dio Frame da se pridruže na ovom susretu.

nedjelju od 16 sati nekoliko bivših framaša ovog bratsva iznijet će iskustva o svom pozivu te kako je na njih utjecao život u Frami.

Nakon svjedočanstava, bit će svečana sveta Misa pod kojom će se održati Obred primanja i obećanja u 18 sati.

Ovom proslavom želimo zahvaliti Bogu za sva dobra te se prisjetiti naše prošlosti, prikazati sadašnjost i pomoliti se za budućnost. Stoga Vas sve radosna srca pozivamo da nam se pridružite i svojim dolaskom uveličate naše slavlje, poručili su framaši iz Ružića.

Podsjetimo, povijest Frame u Ružićima započela je s dolaskom fra Valentina Vukoje 2000. godine. Nakon njega došao je fra Mladen Sestar, zatim fra Nikola Spužević, te fra Ivan Marić. Sadašnji duhovni asistent Frame Ružići je fra Tomislav Jelić. Aktivnost framaša je mnogostruka u župi i šire. Kroz cijelu godinu, kroz brojne projekte i aktivnosti pokazuju svoj mladenački zanos.