Home Crna kronika PONAŠANJE POLICAJACA koji su se našli na mjestu nesreće u kojoj je...

PONAŠANJE POLICAJACA koji su se našli na mjestu nesreće u kojoj je izgubio život Kobe Bryant, njegova kćer i ostali suputnici zgrozilo svijet

SHARE

Čak i tako dugo nakon nesreće još isplivavaju detalji vezani za tragediju

Svijet sporta i dalje oplakuje jednog od najboljih američkih košarkaša svih vremena Kobeja Bryanta (41) koji je poginuo u padu helikoptera u Calabasasu, gradu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, prije nešto više od mjesec dana. S Bryantom je bila i njegova 13-godišnja kći Gianna Maria Onore, a poginulo je svih devetero osoba koje su se nalazile u helikopteru. Bryantovi su s još sedmero ljudi putovali na košarkaški turnir za djevojčice na kojem je Gianna trebala nastupiti.

Čak i tako dugo nakon nesreće još isplivavaju detalji vezani za tragediju, a nažalost sada se pojavio i jedan podosta ružan detalj. Naime, nekoliko dana nakon nesreće LA-om su se počele širiti glasine kako nižerangirani zaposlenici policije pokazuju po kafićima slike s mjesta nesreće na kojima se vide tijela Kobeja Bryanta i ostalih poginulih.

Profimedia

Policija rješila slučaj

Kako prenosi američki TMZ, potvrđeno im je da je ured šerifa nedugo nakon nesreće poslao dopis u kojem je zamolio svoje policajce da dođu na posao, priznaju pogrešku i izbrišu slike kako se one ne bi dalje širile te da posljedica za njih neće biti. Sve je trebalo proći u tajnosti, a tek je tamošnji šerif Alex Villanueva kazao kako je “uznemiren da su si članovi policije dopustili ovakav potez u osjetljivom slučaju”.

Američki mediji pišu kako je jedan mladi i neiskusni policajac snimio mjesto nesreće i tijela, te da je kasnije otišao u jedan lokal i pokazivao slike nekoj djevojci koju je pokušavao zavesti. Konobar ga je na kraju prijavio uredu šerifa, a TMZ je kontaktirao ured i tamo su rekli kako znaju za taj slučaj već tjednima te da se on rješavao u tajnosti.