Home Šport Beljo: Evo zašto sam sam odbio nastupiti za Hrvatsku

Beljo: Evo zašto sam sam odbio nastupiti za Hrvatsku

SHARE

Najbolji bosanskohercegovački profesionalni boksač Damir Beljo gostovao je u Podcast Inkubatoru gdje je progovorio o tome zašto je odlučio nastupati za BiH. Beljo je Hrvat iz Mostara s ramskim korijenima, a imao je ponudu da nastupa za Hrvatsku.

– Bilo je to 2008. godine kad sam bio na prvenstvu Hrvatske, ali sam to odbio. Živim u Bosni i Hercegovini i to je moja zemlja koju volim najviše na svijetu. Ja sam Hrvat, volim i Hrvatsku i ne smatram da je bilo tko veći ili manji Hrvat. Ono dolje je moja zemlja koju volim najviše na svijetu.

Zamjeraju li mu neki što se odlučio nastupati za BiH?

Tko će narodu ugoditi? Neki jesu, neki nisu. Ne sramim se ničega, javno kažem tko sam i što sam. – rekao je Beljo te dodao:

– Kad god boksam, pjesma na ulasku je “Hercegovina u srcu”. Na meni je zastava Bosne i Hercegovine jer je to moja zemlja, gdje živim i gdje su moji djedovi živjeli. Volim i Hrvatsku, ali više volim svoju kuću. Naravno, sa mnom ide i zastava Hrvata iz Bosne i Hercegovine jer sam Hrvat iz BiH te ramska zastava da pokažem poštovanje prema svom ocu koji je iz Rame.