Home Šport (FOTO) Dan kada je gorio Mostar: Borbena oklopna vozila na utakmici HŠK...

(FOTO) Dan kada je gorio Mostar: Borbena oklopna vozila na utakmici HŠK Zrinjski-FK Velež

SHARE

U svibnju mjesecu 2007. godine igrao se Gradski derbi između HŠK Zrinjski i FK Velež. U gradu na Neretvi danima se pričalo o toj utakmici, i očekivalo se više od 10 000 gledatelja. Očekivanja su se i ispunila, te je taj dan Mostar živio za svoj Gradski derbi.

Ultrasi su u korteu ispred kluba navijača krenuli ka stadionu, a gostujući navijači su autobusima prebačeni do stadiona i bili su smješteni na gornju tribinu.

Osiguranje je bilo do tada nikada viđeno, i red je osim velikog broja specijalaca osiguravalo i oklopno borbeno vozilo. Mostar je taj dan sličio više ratnoj zoni, a ne gradu u kome se igra derbi gradskih rivala.

Utakmica je protekla u odličnoj atmosferi. Stadion je gorio od silnih baklji i nekoliko puta utakmica je bila na rubu incidenta. Zrinjski je poveo, Velež pravnao, a pobjedu Pleićima donio je a tko drugi nego Krešimir Kordić.

Nakon utakmice uslijedilo je slavlje, a policija je napravila tampon zonu ispred stadiona i to upravo s borbenim vozilom. Pojava tog vozila izazvala je nelagodu među navijačima i došlo je do nekoliko čarki s policijom, a bilo je i problema pri odlasku navijača Veleža, Na kraju su navijači Zrinjskog do dugo u noć slavili pobjedu i svog heroja Krešimira Kordića.

HERCEGOVINA.in