Home Društvo Dragi Gruđani koji trebate u samoizolaciju, ne junačite se

Dragi Gruđani koji trebate u samoizolaciju, ne junačite se

SHARE

Nakon što su došli iz inozemstva pojedini žitelji Hercegovine odlučili su izići na ulice i “hvaliti se” kako su došli kući i kako neće u samoizolaciju jer im nije ništa.

Naravno, ne treba puno da se zaključi da mentalni sklop takvih nije baš na najvišoj razini jer postoje točne upute kako se ponašati nakon što se dođe iz jedne od zemalja žarišta koronavirusa NR Kine, Italije, Južne Koreje i Irana,  prošireno na zemlje Francuska, Njemačka i Španjolska, ali je problem što takvi ugrožavaju zdravlje ljudi oko sebe.. Zašto se mora u samoizolaciju: Zato što je vrijeme inkubacije Wuhan Coronavirus (COVID-19) 14 dana.

 

Stoga, ako vidite nekoga da se junači, slobodno nazovite policiju, kao što su učinili žitelji Mostara koji su vidjeli jednu takvu osobu koja je prekršila pravilo o samoizolaciji pa je isti uhićen. Ako policija odbije procesuirati slučaj javite se na adrese bosanskohercegovačkih medija koji će se pobrinuti da neodgovornost policije zapaze više razine vlasti, a i javnost.

 

Za one koji se ne pridržavaju odluke o samoizolaciji zapriječene su novčane i zatvorske kazne.

 

Za kraj, prenosimo objavu jednog liječnika koji ovih dana ima pune ruke posla, te ovim putem pružamo maksimalnu podršku svim zdravstvenim djelatnicima ZHŽ-a i šire, prvenstveno liječnicima, medicinskim sestrama, vozačima i svima koji reagiraju odmah, a ne pitaju mogu li na teren, primjerice, izići sutra.

 

Objava glasi:

Dragi moji Gruđani… svi vi koji trebate u samoizolaciju ali se iz nekog razloga “junačite”, sjetite se da svi imate nekog svog starog, nemoćnog i bolesnog kojemu ste mogući izvor zaraze i ozbiljnih problema…

 

Svima onima koji se pridržavaju pravila u samoizolaciji, a koji se ovih dana javljaju i za portal Grude.com da opišu svoja iskustva želimo da u ovih 14 dana ostanu zdravi i dobre volje.