Home Vijesti POGLEDAJTE VIDEO: Evo što kažu premijer, ministar zdravstva i ravnatelj Civilne zaštite...

POGLEDAJTE VIDEO: Evo što kažu premijer, ministar zdravstva i ravnatelj Civilne zaštite ZHŽ-a o situaciji nakon slučaja u Mostaru

SHARE
U prostorijama Skupštine i Vlade Županije Zapadnohercegovačke održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Tomislav Pejić te ravnatelj Uprave Civilne zaštite ŽZH Drago Martinović.

Maksimalno svjesni ozbiljnosti situacije posebno nakon prvih pozitivnih slučajeva u SKB Mostar su i u ovoj županiji.

Tijekom jutra donesene su mjere o obustavljanju rada ugostiteljskih i uslužnih privatnih objekata, a proglašeno je i stanje nesreće u ŽZH.

145 osoba u samoizolaciji

Ministar Pejić je u uvodu kazao kako je trenutno je u ŽZH 145 osoba u samoizolaciji, iako se te brojke mijenjaju iz minute u minutu.

Oni su dobili rješenja od federalnog inspektora i županijskih inspektora pri prelasku granice. Na razini Županije smo testirali tri osobe na koronavirus i sve tri su bile negativne, ipak u idućem periodu za očekivati je da ćemo imati i pozitivne slučajeve. Ministarstvo zdravstva, rada, socijalne skrbi će imati savjetodavnu ulogu unutar Kriznog stožera ŽZH.