Home Vijesti Priopćenje Velimira Pralasa o situaciji s koronavirusom

Priopćenje Velimira Pralasa o situaciji s koronavirusom

SHARE

Velimir Pralas, prvozaraženi korona virusom u Mostaru, izdao je priopćenje za javnost u kojem demantira da je posljednjih tjedana boravio u inozemstvu. Njegovo priopćenje prenosim u cijelosti i bez uredničkih intervencija.

Velimir Pralas Mostar Priopćenje za medije: 

Demantij netočnih informacija oko boravka u inozemstvu i prijema u SKB Mostar

Poštovani mediji, u cilju istine i zaštite moje obitelji, šaljem vam demantij na objavljene laži i neistine koje su objavljene u brojnim medijima, a koje nemaju nikakve veze sa stvamim činjenicama ni istinom. U cilju istinitog informiranja, te u skladu s etičkim načelima i poštivanjem osnovnih principa novinarstva i osnovnih ljudskih prava molim vas da navedene informacije objavite.

Osim što smo moja obitelj i ja prve žrtve Korona virusa u Mostaru, žalosno je što smo zapravo ispali i prvi oboljeli u svijetu koji su Iinčovani od strane pojedinih medija, dužnosnika, a potom i javnosti.

Jedina istina je da sam u Italiji boravio krajem rujna 2019. godine što je vrlo lako dokazati.

Od prošlog utorka sam dobio klasične simptome gripe pa sam se ostao kući liječiti se i nisam išao ni na posao, već samo ležao u kući po uputama koje su svi odaslali da se ne ide u bolnice i preglede zbog prehlada.

U ponedjeljak sam osjećao toliko jaku bol u prsima da sam morao skupa sa sinom doći na CUM Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Tu su nam nakon rendgena utvrdili da ja imam obostranu upalu pluća, a moj sin sa desne strane.

Smjestili su nas na plućni odjel gdje smo dobivali normalan tretman i terapiju jer se ovome ni u ludilu nismo mogli nadati. Sinoć oko ponoći kćerka mi je poslala poruku daje ona negativna, a mama pozitivna.

Još jednom ponavljam da ni ja, ni moja supruga nismo putovali nigdje i očigledno smo zaraženi negdje u gradu.

Nisam učinio bilo što da ugrozim bilo koga. Nisam skrivao ništa, niti postupao neodgovorno. Ova nesreća zadesila je na tisuće ljudi u svijetu. ali nitko osim mene i moje obitelji nije linčovan na ovakav način.

Razumijem zabrinutost i paniku, ali još jednom ponavljam kako sam očigledno zaražen u Mostaru i kako nisam putovao nigdje. Kada sam se javio u bolnicu nigdje na području Hercegovine nije bio registriran nijedan slučaj.

Nadam se da ćemo što skorije izaći iz ove agonije. jer to je jedino bitno. a ja sam isto spreman posvjedočiti pred svim institucijama, navodi se u priopćenju koje prenosi Dnevnik.ba