Home Crna kronika Nevjerojatno: Pacijent operirao slezenu i zatajio da je bio u kontaktu sa...

Nevjerojatno: Pacijent operirao slezenu i zatajio da je bio u kontaktu sa zaraženim, ravnatelj ogorčen: ‘Kontaminirao je srce bolnice’

SHARE

Pacijent starije dobi liječnicima nije rekao da mu je nedavno u posjetu bio rođak iz Njemačke koji je zaražen koronavirusom.

Stariji muškarac stigao je hitnom u četvrtak u KBC Sestara milosrdnica. Imao je prijelome i rupturu slezene.

“Ispitan je više puta ima li sumnju da je bio u kontaktu s oboljelim od koronavirusa, odnosno postoji li ikakva bojazan da bi mogao biti zaražen. Na sva pitanja odgovorio je negativno, tako da je hitno odvezen na operaciju”, rekao je za Jutarnji list ravnatelj KBC-a kaže Mario Zovak.

Nakon operacije smjestili su ga intenzivnu, a drugi dan je dobio povišenu temperaturu. To nije neubičajeno nakon operacije.

Zovak kaže da je bolnicu zvala obiteljska liječnica pacijenta i rekla im da je muškarac bio u kontaktu s rođakom koji mu je došao u posjet iz Njemačke i koji je pozitivan na koronavirus.

“Što znači da pacijent nije prijavio da je nekoliko dana bio u kontaktu s rođakom koji je došao iz zemlje u kojoj bukti epidemija “, kaže Zovak.

Pacijenta su odmah testirali te je u noći na subotu došla potvrda da i operirani pacijent ima koronavirus.

“Neodgovorni pacijent kontaminirao je srce bolnice, intenzivnu njegu, šok-sobu. Doveo u opasnost pacijente koji su na intenzivnoj njezi, liječnike i medicinske sestre”, ogorčen je ravnatelj, piše Jutarnji.

Pacijenta su prebacili u Zaraznu, sve je dezinficirano, a pacijenti razmješteni. U samoizolaciji je 10-ak liječnika i sestara. Zovak kaže da je i 15-ak pacijenata bilo u sekundarnom kontaktu.

Ravnatelj kaže kako je unatoč tomu sve u redu i da bolnica ima dovoljno kapaciteta. Opremili su i dodatnu zgradu. Sve će normalno funkcionirati za dva dana. Pozvao je sve da se odgovorno ponašaju i da ne ugrožavaju druge, posebno liječnike i pacijente.

U bolnici uzimaju uzorke medicinskim sestrama i liječnicima koji su pacijenta operirali.

KBC Sestre milosrdnice je bolnica koja će tijekom epidemije primati hitne slučajeve koji nemaju veze s koronavirusom.