Home Vijesti Čović: Republika Hrvatska i hrvatski narod može računati na potporu i pomoć...

Čović: Republika Hrvatska i hrvatski narod može računati na potporu i pomoć BiH

SHARE

-S velikom tugom nas je zatekla vijest o posljedicama zemljotresa koji je jutros pogodio područje Zagreba i nanio veliku materijalnu štetu – kazao je predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

-Dozvolite mi ovim putem izraziti svoju zabrinutost i suosjećanje uime Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i u svoje osobno – dodao je Čović.

Kako je napomenuo, Republika Hrvatska i hrvatski narod može računati na potporu i pomoć susjedne Bosne i Hercegovine, kao i svoga hrvatskoga naroda u njoj, osobito u ovim teškim trenucima kada se uz sve nedaće uzrokovane širenjem zaraze koronavirusom, Hrvatska suočava i s posljedicama ovakve prirodne katastrofe kakav je zemljotres.

-Velike nesreće i katastrofe ne poznaju prirodne i političke granice. One su izazov kako za cijelo čovječanstvo tako i ponajviše za zemlje u susjedstvu – istaknuo je Čović u saopćenju koje prenosi Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Naglasio je kako duboko vjeruje da će se i ovaj izazov prebroditi uz uzajamnu pomoć i u budućnosti nastaviti promicati rješenja kojima će se omogućiti bolja međusobna suradnja kao dugoročan proces koncepta promišljanja i djelovanja, upravo kako bi u ovakvim trenucima bili solidarni i mogli pomoći jedni drugima.