Home Vijesti Ljubuški: U samoizolaciji 160 osoba, nema zaraženih

Ljubuški: U samoizolaciji 160 osoba, nema zaraženih

SHARE

U samoizolaciji je trenutno 160 osoba s područja grada Ljubuškog i nema zaraženih virusom COVID 19 u Ljubuškom,

Prema riječima doktora Ivana Landeke, za neke od njih samoizolacija prestaje za par dana, ali za njih vrijede sva pravila i naredbe koje su već izdane. Tako da prestanak samoizolacije ne znači da mogu šetati i hodati gdje hoće, nego za njih vrijede sve upute i naredbe koje su trenutno na snazi.

 

 

Dezinfekcija otvorenih javnih površina na području grada Ljubuškog će se raditi ponovno ovaj tjedan, jer se ona radi svako sedam dana i dezinficirati će nogostupe, ulaze u ustanove koje rade, ljekarne, trgovine i uraditi pranje ulica. Za provođenje mjera pranja ulica zaduženo je Javno poduzeće.

 

 

Zbog proglašene prirodne nepogode prouzrokovane neposrednom opasnošću od korona virusa (COVID 19) doktor Ivan Landeka u ime Stožera civilne zaštite Grada Ljubuškog još jednom poziva sve građane da se pridržavaju zapovjedi i pozvao sve da budu odgovorni da prijave sve koji ne poštuju samoizolaciju, ali i sve one koji ne poštuju zapovjedi Križnog stožera jer nam je u ovom trenutku jedino zdravlje bitno.

 

Podsjećamo, u našoj županiji i dalje su tri pozitivna slučaja. Danas će se sukladno kliničkoj slici i epidemiološkoj anamnezi planirati i po potrebi raditi daljnja testiranja.

 

ŠTO TREBA ZNATI O KUĆNOJ IZOLACIJI pročitajte OVDJE.

Kako se čišćenje i dezinfekcija prostora u kojima je boravila osoba pod sumnjom na zarazu COVID-19 pročitajte OVDJE.