Home Gospodarstvo Brojne prijave zbog povećanja cijena brašna, ulja i šećera u BiH

Brojne prijave zbog povećanja cijena brašna, ulja i šećera u BiH

SHARE

Županijska tržišna, turističko-ugostiteljska i sanitarna inspekcija Županijske uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojske županije su u periodu od 19. do 25. ožujka izvršile 1.290 kontrolnih inspekcijskih nadzora.

U 30 slučajeva nisu se poštivale navedene naredbe, od čega u 11 slučajeva u ugostiteljskim objektima, a 19 slučajeva u djelatnosti trgovine, zbog čega su inspektori na licu mjesta zatvorili poslovne prostorije kontroliranih subjekata nadzora.

U ovom periodu Županijska uprava za inspekcijske poslove zaprimila je veliki broj prijava građana o povećanju cijena brašna, ulja, šećera, piletine, voća, dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski i rukavica, a koje su se uglavnom odnosile na iste privredne subjekte.

Po prijavama građana županijska tržišne inspekcija izvršila je 47 inspekcijskih nadzora nad provođenjem Odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena, prilikom čega je kod 23 subjekta nadzora koji obavljaju trgovinu na veliko i trgovinu na malo utvrđeno da se ne pridržavaju cijena na nivou zatečenom na dan 5.ožujka . Protiv ovih pravnih osoba, odgovornih osoba u pravnom subjektu i fizičkih osoba, od nadležnih inspektora će se poduzeti mjere.