Home Društvo U Ljubuški stigla 21 tona dječje hrane: Vrijedna donacija iz Njemačke

U Ljubuški stigla 21 tona dječje hrane: Vrijedna donacija iz Njemačke

SHARE

Volonteri Crvenog križa Ljubuški u ovo vrijeme krize marljivo rade kako bi pomogli onima koji su ugroženi u vrijeme epidemije koronavirusa.

Kako je za Radio Ljubuški rekao Viktor Grbavac, predsjednik Crvenog križa ŽZH, njihovi volonteri već tjedan dana obilaze stare i nemoćne u županiji i pomažu im u nabavci hrane i lijekova, a uskoro će dijeliti i dječju hranu roditeljima s područja Ljubuškog.

„Dobili smo vrijednu donaciju od Crvenog križa Njemačke. Riječ je o šleperu s 21 tonom dječje hrane. Narednih dana ćemo dječju hrana i kašice podijeliti svima koji imaju malu djecu“, objasnio je Grbavac.

On je podsjetio kako su prije tjedan dana aktivirali broj telefona za područje cijele županije Zapadnohercegovačke na koji se građani stariji iznad 65 godina, koji nemaju bliže srodnike, mogu obratiti za pomoć.

Broj telefona je 039-831-274.

„Već tjedan dana je prošlo otkad smo aktivirali ovaj broj. Što se tiče Ljubuškog, svakodnevno se obilazi cijeli teritorij Ljubuškog. Prosječno imamo 10-tak intervencija, većinom je riječ o dostavu hrane i lijekova. Pozivali su nas ljudi kojima je bilo potrebno dostaviti kruh, ali i oni koji su korisnici socijalne pomoći, pitali kada im možemo dostaviti pakete…“, navodi Grbavac.

Osim ovih aktivnosti, u Crvenom križu su radili i na dezinfekciji ustanova na području grada Ljbuuškog.

„Naši volonteri su u 10 ustanova na području grada Ljubuškog podijelili  sredstva i podloške za dezinfekciju obuće“, rekao je, između ostalog, Grbavac, piše Radio Ljubuški.