Home Zanimljivosti Učitelj iz Mostara koji je napisao srceparajuću pjesmu učenicima otkrio nam što...

Učitelj iz Mostara koji je napisao srceparajuću pjesmu učenicima otkrio nam što će prvo uraditi kada prođe kriza

SHARE

Učitelj iz Mostara je napisao pjesmu svojim učenicima koja je izazvala lavinu pozitivnih komentara i bar na kratko pozornost skrenula na pozitivnije stvari od onih koje nas zapljuskuju danima.

Riječ je o Albertu Peharu, učitelju 2.a razreda Osnovna škola Ilići , kojega pohađa 16 učenika, 9 djevojčica i 7 dječaka. Albert je za Hercegovina.in portal otkrio i što planira kada prođe ova kriza: “Kada ovo završi, i kad god završi, i završi dobro za svu djecu i roditelje i njihove obitelji, ja sam dogovorio s roditeljima jedno lijepo druženje na cijeli dan, uz roštilj koji će pripremati tate, uz slastice koje će pripremati mame, te uz sportske aktivnosti u kojima će svi sudjelovati. Jedan dan ne može nadoknaditi ono što smo izgubili zbog pandemije, ali možemo se toga dana približiti, nauživati, radovati, smijati, zapjevati i biti sretan i ispunjen, ono što nam sada nedostaje”.

Ovo je zaista divna gesta našega Alberta, a moglo bi biti primjer drugim učiteljima i nastavnicima da urade nešto slično ovome.

PJESMA

Dragi roditelji lijep pozdrav. Ne smijete mi zaboraviti pozdraviti, već znate koga, moje ljepotice i ljepotane. Najprije pozdravljam pametnoga šminkera Romana, koji je sve ljepši i pametniji od dana do dana, frizura uvijek na mjestu a pametno prelazi životnu cestu. Pozdrav za klikeraša Josipa , lampica u glavi brzo mu se pali, i time se uopće ne hvali, voli tjelesno,igru voli kao i svi u školi!

Pozdravite moju ljevoruku, dobru matematičarku Ćurić Niku ! Ona se stvarno trudi, sa školom spava i sa školom se budi! Pozdrav za najmlađeg sina u obitelji Galić, Erika, da vidite toga zgodnog lika, sportaša od glave do pete i svakako fino dijete! Zatim mi pozdravite Petra , malo viši od jednog metra (wink), nedostaje mi kao učenik svaki i nas dvojicu veže osjećaj jaki, kad se on i učitelj slože,ni korona nam ništa ne može! Mama pozdravi mi mirnog samozatajnog Niku , ljubav, poštenje,dobrota se kriju u tom liku!

On sluša i šuti, učitelja nikada ne ljuti, u glavu sve usadi i dobro svoje zadaće uradi ! Pozdrav moja ljepotice Lucović Leona , kakva je plesačica ona, i slatka ko bombona( pitajte njega, jedan iz razreda kolega). A slijedi dječak,divan, jedan taekwondo fan a zove se Adrian! Ne voli da mu spominjem cure, jao ti učitelju kulture, taj pametni dečko ima dvije cure u planu, mamu i sestru Arianu! Pozdrav za mamu učiteljicu, moju kolegicu, i njezinu prekrasnu djevojčicu! Ona u školi dobro pliva a zove se Iva, šuti i radi , znanje u glavu dobro sadi! Učitelj u školskom gnijezdu uvijek ima ptića od obitelji Markotića.

Marija naša Mara ona za mnogo toga ima dara, velike pozdrave učitelj ti šalje, kada sve ovo završi mi idemo dalje! A ona je najmlađa, mlada kao ova proljetna salata a zove se Mirko Agata. Već je u školi pružila duboko svoju klicu, i uvijek joj je osmijeh na licu! Imamo dvije Nike, obje lijepe kao slike! Ako imate dobro oko ne možete promašiti kakva je Nika Skoko! Pametna, kulturna, malo se učitelja još stidi, i to se ponekad vidi. Ali , zapamtite svi, izgrlit ćemo se svi skupa , kad prođe ova korona glu..!

Kako ona lijepo piše i punim plućima za školu diše, odrasla ali u duši još veliko dijete, odgojena od glave do pete. Karla Soldo se zove, zajedno ćemo u izazove nove ! On nije nikad karika slaba a zove se Stojčić Gabriel Gaba. Kako on crta, piše, zbraja , tome nema kraja, samo Gaba nastavi tako i u životu će ti sve biti lako!

A ona je mirna i nježna, lijeva ruka još jedna. Od Zovka prva u imeniku i da vam pokažem njezinu sliku, rekli bi kako je ova Ana za modnih pista grada Milana! Posljednja ali ništa vrijedna manje, ona nam samo podiže kvalitetno razredno izdanje! Uredna,mirna a tek osmijeh taj, Leona Zovko dobro si došla kao šlag za kraj.

HERCEGOVINA.in