Home Društvo Odgovor na laži o zaraženoj časnoj sestri iz Međugorja

Odgovor na laži o zaraženoj časnoj sestri iz Međugorja

SHARE

Ovih dana je tako meta časna sestra iz Čitluka za koju glas ženske osobe koji se širi whatsappom tvrdi da je skrivala časnu sestru koja je pobjegla iz Italije u Hercegovinu i da je, kada se saznalo da je zaražena, rekla da nikad to ne bi otkrila, pa čak ni liječnicima u Mostaru.

Međutim, istina je drukčija. Časna sestra koja je zaražena je na službi u Rimu gdje je jedna od glavnih vijećnica i predstojnica Kuće matice u Rimu. Došla je u Hrvatsku 6. ožujka, onda otišla u BiH prije zatvaranja granica i mjera opreza koje su donesene 11. ožujka. Također, bila je bez ikakvih simptoma, te je sudjelovala na duhovnim vježbama i u molitvama, a komentari da je skrivala nekoga su zlurudi i zlonamjerni – pišu grude.com.

Među zaraženima koronavirusom je i jedan umirovljeni hercegovački svećenik, duhovnik, koji nije vodio svete mise prethodna dva tjedna, te njemu i svima koji se bore s ovom pošasti 21. stoljeća pružamo podršku i iskreno vjerujemo u njihovo ozdravljenje. On se pismom obratio braći svećenicima i onima s kojima se susretao da ih informira o svome stanju.

Obraćanje prenosimo u cijelosti:

Dragi moji, jedna neugodna vijest.

Naime, uvukao se corona virus u ovaj samostan u kome živim već sedam godina. Tu sam duhovnik časnih sestara, a svakodnevno – na dnevnoj osnovici – bio sam u župi kao propovjednik, ispovjednik, uglavnom. Ispovjednik već više od 20 godina. Pa hvala Gospodinu. Jučer smo testirani ovdje, dvojica fratar – ja i još jedan, te tri časne sestre. Svi smo pozitivni.

Ako se sjećate ja sam negdje u srijedu jutro napomenuo da molimo za Papu koji je također ugrožen, ali sam stavio i svoje potrebe u vaše molitve. Neki su to iščitali da nešto nije u redu. Pa – slijedom – u utorak popodne osjetio sam groznicu, drhtavicu, hadnoću. Tipično za mene kad imam griput. Slabost u drhtanje u slabinama. Ujutro sam već imao temperaturu, ne više od 37,7-8. Zvao svoju sestru koja me pokrila odmah lijekovima tako da sam bio s te strane zbrinut. Temperatura je ovih minulih dana opadala, nije bila na uzlaznoj krivlju što je simptomatično za corona-oboljele. Nisam imao nikakvih dišnih probema, ni s plućima, ni s bronhijama, mogao sam normalno disati bez ikakvih smetnji, bez onih peckanja ili žarenja o kome se govori. Mislio sam – redovita godišnja gripa – takvi su bili simptomi. Temperatura se održavala na graničnoj vrijednosti – oko 37,00 stupnjeva – malo dolje malo gore. – Za svaki slučaj jučer sam se testirao i test je ispao pozitivan. Sve u svemu, jedan blagi oblik infekcije.

Otkako je izdana zabrana izlaska za osobe 60+ nisam nikamo išao iz ove kuće ni dvorišta, nisam palio vozilo, držao sam se propisa. Ali, eto netko je donio virus u kuću. A u kući su 23 časne sestre, mahom starije dobi, koje su svoje dalle Bogu i Crkvi te ovdje provode stare dane, ali su ustrajne u molitvi. One su ugrožene. Ne znam kakva bi slika ispala da su se sve testirale, a verojatno bi ih bilo još zaraženih. Nu, sad je sve u rukama Gospodinovim i liječnika.

Čujem – ne pratim – kako se na društvenim mrežama neki podsmijavaju i rugaju – časna bila u Italiji. Istina je ovo: Časna sestra koja je na službi u Rimu, gdje obnaša u svojoj zajednicu jednu od glavnih vijećnica te je predstojnica Kuće matice u Rimu došla je u Hrvatsku 6.3. – dakle, šestoga ožujka, sudjelovala na duhovnim vježbama u Bijelom Polju, obilazila sve svoje, svoju rodbinu, a kako je prije nego je otišla odavle bila ovdje u ovome samostanu i vodila kuću Mati Krispina – došla je ovdje. Bez ikakve sumnje u zaraženost. Stoga su zluradi i zlonamjerni oni koji podmeću da je časna išla u neki “provod”… Od toga ni spomena. I svi griješe duše koji takvi što podmeću.

Iz razgovora s liječnicima – vele mi da sam krizu prebrodio, da je organizam stvorio otpor te da nema opasnosti od pogoršanja. Jasno, treba uzimati terapiju i ono.

Sve vas molim stavite ovaj samostan i sestre koje su inficirane u svoje molitve jer sve tri rade u Majčinu selu!

Gospodina molimo da od nas odvrati zlo ove pošasti! Hvala vam do neba.

Fra Tomislav Pervan