Home Zanimljivosti POBJEGAO U ALPE Kralj zakupio hotel i poveo ´harem´ od 20 žena,...

POBJEGAO U ALPE Kralj zakupio hotel i poveo ´harem´ od 20 žena, građani u bijesni

SHARE

Tajlandski kralj Maha Vajiralongkorn se u jeku pandemije koronavirusa samoizolirao u vrhunskom hotelu u alpskom resortu Garmisch-Partenkirchen u Njemačkoj.

Kralj poznat i kao Rama X sa sobom je poveo i ‘harem’ od 20 konkubina te brojne sluge, no nije poznato gdje se nalaze njegove četiri supruge.

Navodno je zakupio cijeli Grand Hotel Sonnenbichl, hotel sa četiri zvjezdice, javlja International Business Times.

King Maha Vajiralongkorn of Thailand resides with his court staff in the four-star Grand Hotel Sonnenbichl. The district office in Garmisch-Partenkirchen granted the Grand Hotel Sonnenbichl an exception during the Corona measures because the guests are a single, homogeneous group of people with no fluctuation. The hotel is not accessible for normal accommodation. Garmisch-Partenkirchen, March 25th, 2020 | usage worldwide

Tamošnji su pansioni i hoteli zatvoreni zbog koronavirusa, no hotel u kojem se izolirao 64-godišnji tajlandski kralj je iznimka od tog pravila. Glasnogovornik lokalnog okružnog viječa je rekao da je to zato što su svi gosti iz jedne skupine ljudi.

U međuvremenu, Tajland se bori s pandemijom Covida-19, znajući da je njihov kralj na odmoru. Građani su zbog toga prosvjedovali putem interneta, kršeći pritom stroge zakone koji im brane da kritiziraju kralja.

Hashtag ‘Zašto nam treba kralj’ podijeljen je čka 1,2 milijuna puta na Twitteru nakon što ga je započeo aktivist Somsak Jeamteerasakul, koji se nalazi u egzilu u Francuskoj.

Kralj Rama X nije viđen u javnosti u Tajlandu još od veljače. Poznat je po tome da često nije u svojoj zemlji, a najčešće provodi vrijeme u Njemačkoj s ljubavnicom. Poznat je po tome da je imao mnoge žene, kao i po burnim razvodima.

Tajland je do sada zabilježio više od 1,385 slučajeva koronavirusa, a sedam je osoba preminulo. Samo u subotu je zabilježeno 109 novih slučajeva bolesti, prenosi Jutarnji list.