Home Vijesti Nova naredba u FBiH: Od danas svi koji ne poštuju samoizolaciju idu...

Nova naredba u FBiH: Od danas svi koji ne poštuju samoizolaciju idu u prinudnu izolaciju

SHARE

Na 11. izvanrednoj sjednici Federalnog stožera civilne zaštite (FSCZ), kojom je predsjedavala zapovjednica FSCZ Jelka Milićević, s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusa (Covid-19) na području FBiH, analizirane su do sada donesene mjere, razmatrane buduće i donijeta jedna nova naredba o prinudnoj izolaciji za svaku osobu koja ne postupi po rješenju nadležnog organa kojim se određuje mjera izolacije za vrijeme vremenskog perioda za koji je ta mjera određena ili produžena.

Ovom naredbom zadužuju se županijski stožeri civilne zaštite da, u suradnji sa županijskim kriznim stožerima ministarstava zdravstva, županijskim ministarstvima unutrašnjih poslova, županijskim upravama policije, županijskim inspekcijskim organima, osiguraju objekte i uslove za prinudnu izolaciju sa potrebnim sanitarnim, zdravstvenim i drugim uslovima boravka osoba za koje je određena mjera izolacije.

Rok za uspostavljanje objekata za prinudnu izolaciju je tri dana od dana donošenja ove naredbe, priopćeno je iz FSCZ.

Načelnik FSCZ Fahrudin Solak informirao je članove Štaba o aktivnostima na dezinfekciji javnih površina u Konjicu i Jablanici kao početku sistematske dezinfekcije gradova u FBiH koje izvodi FUCZ i jedna je od mjera u borbi protiv širenja zaraze koronavirusa (Covid – 19), navodi se u priopćenju.