Home Zanimljivosti Pokušao napraviti uređaj protiv koronavirusa, pa završio sa magnetima u nosu

Pokušao napraviti uređaj protiv koronavirusa, pa završio sa magnetima u nosu

SHARE

Koronavirus uzdrmao je javnost, izvanredno stanje i kućna izolacija su ono kroz šta svi prolazimo posljednjih dana. U borbi da se što prije nađe rješenje ovog globalnog problema, ljudi posežu za raznim eksperimentima. Tako je jedan astrofizičar došao na ideju kako da stvori uređaj protiv virusa.

Australski dr. Daniel Reardon završio je u bolnici nakon što je u nos ubacio magnete dok je pravio ogrlicu koja bi sprečavala ljude da dodiruju lice tijekom epidemije koronavirusa. Prilikom testiranja u nozdrvama su mu ostali zarobljeni magneti i tu je počela njegova agonija.

Doktor Reardon je rekao da je stavio dva magneta u nozdrve, a dva izvana. Kada je uklonio magnete sa vanjske strane nosa, dva iznutra su se spojila. Nažalost, istraživač ih je potom pokušao pomoću ostalih magneta ukloniti, ali nije uspio.

Prije nego što je otišao u bolnicu, magnete je pokušao izvući kliještima, ali nije uspio. U bolnici je tim od dva ljekara primijenio anestetički sprej i ručno uklonio magnete iz Reardonovog nosa. Medicinski zapisi s odjeljenja Hitne pomoći kažu da Reardon nije imao poteškoća s disanjem.