Home Vijesti JUKA: Ozbiljno upozorenje svima koji su bili u kontaktu s osobama iz...

JUKA: Ozbiljno upozorenje svima koji su bili u kontaktu s osobama iz samostana u Miletini i Majčinog sela

SHARE

Darko Juka, savjetnik predsjednika Vlade HNŽ, kaže da je izgledno da neki od 5 novooboljelih iz Mostara ne pripadaju postojećim klasterima što dodatno usložnjava situaciju.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite HNŽ u Mostaru on je rekao da je primaran naglasak na posljednjem sastanku Stožera CZ i Vlade HNŽ bilo riječi o novonastaloj situaciji u Čitluku tako da su na sastanku sudjelovali i načelnik općine Čitluk te ravnateljica čitlučkog Doma zdravlja.

“U Čitluku se suočavamo s iznimno ozbiljnom situacijom. Imamo 23 osobe u samostanu u Miletini i oko 60 osoba u Majčinom selu. Oba ta objekta stavljena su u neki oblik karantene” rekao je Juka.

Dodaje da su svećenici iz Župnog ureda u Međugorju stavljeni u samoizolaciju.

“Zadužen sam iz Covid bolnice u Mostaru, Stožera CZ HNŽ i iz Zavoda za javno zdravstvo HNŽ uputiti ozbiljan poziv svima koji su u posljednjih 20 dana ostvarili bilo kakav, a napose izravan kontakt s osobama iz ove dvije ustanove koje su pod karantenom ili iz Župnog ureda u Međugorju da se odmah stave u samoizolaciju i da se telefonski jave liječniku”, kazao je Juka.

Izvijestio je da su predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg i ministar zdravstva HNŽ Goran Opsenica obišli SKB Mostar i uvjerili se u kakvom je stanju ta ustanova i kako se nosi s pandemijom koronavirusom.