Home Crna kronika Likvidiran narko-bos Dejan Stanimirović

Likvidiran narko-bos Dejan Stanimirović

SHARE

Dejan Stanimirović (45), zvani Markos, za kojim je tragao Europol zbog sumnje da je švercao drogu u Njemačku i Španjolsku, ubijen je u srijedu u gradiću Gvamal u Kolumbiji.

Kako prenose mediji, srpski državljanin Stanimirović je bio jedan od najtraženijih pripadnika Balkanskog kartela u Europi. Istražitelji su u početku sumnjali da je on nastradao tokom igre ruskog ruleta u kući šefa bivše paravojne formacije i narko-bossa Josea Vicentea Rivere, zvanog Vojnik. Međutim, istraga je ubrzo promijenila smjer.

Stanimirović, za kojim je raspisana tjeralica zbog trgovine drogom, u Kolumbiju je došao 16. veljače iz Ekvadora. Namjeravao je vratiti se u Europu, ali kako su aerodromi širom Europe zatvoreni zbog korona virusa, a i u Kolumbiji je na snazi mjera samoizolacije, ostao je u kući Rivere i iz nje nije izlazio 15 dana – otkrili su izvori iz istrage.

Stanimirovićev domaćin slavio je rođendan djeteta u kući i svi prisutni su malo više popili. Vojnik i njegov gost Srbin najvjerojatnije su se posvađali, zbog čega je Kolumbijac pucao u Stanimirovića. Teško ranjenog Srbina Vojnikovi ljudi su iznijeli iz kuće i ostavili na ulici, gdje ga je policija pronašla i odvela u bolnicu, u kojoj je preminuo, rekli su izvori bliski istrazi, piše Kurir.