Home Život Sandro: Član med. tima NŠ HŠK Zrinjski na prvoj crti obrane od...

Sandro: Član med. tima NŠ HŠK Zrinjski na prvoj crti obrane od koronavirusa

SHARE

Po uputama Kriznog stožera HNŽ-a u mostarskom naselju Rodoč, tj. u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova (AEPTM) pripremljen je izolatorij. Povodim toga portal Hercegovina.in razgovarao je sa Sandrom Avmedovskim, voditeljem Odjela kućne njege Doma zdravlja Mostar i član medicinskog tima Omladinske škole HŠK Zrinjski Mostar.

“Članovi Crvenog križa Mostar izvršili su čišćenje i dezinficiranje cjelokupne zgrade u kojoj smo smjestili izolatorij, a u suradnji sa Civilnom zaštitom opremljeno je 50 soba, u koje možemo smjestiti 50 pacijenata. U sobam se nalazi krevet, noćni ormarić i stol sa dvije stolice. Svaka soba je zasebna jedinica sa mokrim čvorom. Objekt je namijenjen za samoizolaciju, a u najgoroj situaciji, “ne daj Bože”, da se stanje pogorša može se prenamijeniti kao produžena ruka Convid bolnice u kojoj bi bili smješteni pozitivni pacijenti sa blažim simptomima”, kazao je Sandro Avmedovski na početku razgovora za portal Hercegovina.in.

“U slučaju najgoreg scenarija izmjestila bi se jedna ambulanta iz Doma zdravlja Mostar, a u situaciji opet napominjem “ne daj Bože” moglo bi se proširiti za još 100 kreveta. Uvjeti u zgradi su dobri. Tu je i topla voda i grijanje, a kao što sam prethodno rekao izvršena je kompletna dezinfekcija iste”, nadodaje Avmedovski.

“Ovaj izolatorij je dio priče koju Mr.sc. Mario Kordić, dr.med.specijalist urolog i ravnatelj Doma zdravlja Mostar već od samih početaka pojavljivanja koronavirusa vodi sa cijelom ekipom Doma zdravlja Mostar. Poduzete su mnoge preventivne mjere u vidu organiziranja febrilnog punkta i preraspodjele i prilagodbe svih odjela Doma zdravlja za nadolazeću situaciju.”

 

“Mole se ljudi da se nastave ponašati sukladno naredbama kriznih stožera, da ne izlaze iz svojih domova jer će na taj način pomoći sebi i olakšati medicinskom osoblju borbu protiv ove pandemije. Posebno se zahvaljujem svim ljudima koji nesebično pomažu osoblje Doma zdravlja i koji su svojim donacijama doprinijeli i doprinose olakšanju posla, kao i sigurnosti medicinskog osoblja Doma zdravlja”, kaže Avmedovski koji je za kraj razgovora morao istaknuti:

“Jedva čekam da sve ovo prođe, da se život normalizira, te da se ponovno uključim u rad Omladinske škole HŠK Zrinjski.”

HŠK Zrinjski: Gornji red: Sandro Avmedovski (med. osoblje), Ivano Vasilj, Vito Avmedovski, Marko Palac, Sandro Zovko, Domagoj Matić, Petar Bošnjak, Luka Ćosić, Dragan vrdoljak (trener). Donji red: Zlatko Ivanović, Josip Buhovac, Marko Drežnjak, Roko Krešić, Dominik Koprena i David Džidić.

Za kraj pozdravljam cjelokupni pogon Omladinske škole HŠK Zrinjski, sve navijače uz nadu da ćemo se što prije vidjeti na utakmicama Plemića.

Hercegovina.in