Home Vijesti Dok je sinoć zabilježen prvi slučaj korone u Čapljini, evo što se...

Dok je sinoć zabilježen prvi slučaj korone u Čapljini, evo što se događalo u ZHŽ-u!

SHARE

U poslijepodnevnim i večernjim satima, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testiran je 51 uzorak, od kojih je jedan pozitivan u Čapljini.

Ova informacija potvrđena je iz Stožera civilne zaštite HNŽ.

Izvješće Stožera CZ ŽZH 4.4.2020.

”Iz Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru obaviješteni smo kako danas nijedan test nije bio pozitivan na korona virus (Covid-19) od 28 obrađenih testova na prostoru Županije Zapadnohercegovačke.

Do sada je na prostoru ŽZH zaraženo 36 osoba od čega je na prostoru grada Širokog Brijega 25 osoba, u Grudama 5, Posušju 4, a u gradu Ljubuškom nema zaraženih osoba. U protekla 24 sata bila su tri kršenja policijskog sata, a kršenje ograničenja kretanja za dobne skupine i samoizolacije nije zabilježeno niti jedno, o čemu nas je obavijestio MUP ŽZH.

Prema zadnjim podacima koje smo od Zavoda za javno zdravstvo ŽZH zaprimili u samoizolaciji se nalazi 924 osoba, što predstavlja pad od 45 osoba u odnosu na prethodni dan (325 Široki Brijeg, 318 Posušje, 176 Ljubuški i 105 Grude). Sutra, 5. travnja, na prostoru Županije Zapadnohercegovačke, nije dozvoljen rad trgovinama, osim pekarnicama i ljekarnama do 12 sati. Broj operativnog centra je 121”, navode iz Stožera CZ ŽZH.