Home Vijesti Danas počinje isplata mirovina, stiglo važno upozorenje

Danas počinje isplata mirovina, stiglo važno upozorenje

SHARE

Prema odluci Federalnog stožera civilne zaštite u ovom tjednu, točnije od danas do petka, omogućit će se starijima od 65 godina odnosno umirovljenicma da od 8 do 12 sati odu po mirovine. Direktor Federalnog zavoda MIO Zijad Krnjić rekao je u izjavi za Klix.ba da danas počinje isplata mirovina za mjesec ožujak.

Dodao je kako je sav potrebni novac za oko 350.000 umirovljenika koji imaju prebivalište u FBiH i oko 70.000, koji imaju prebivalište u RS-u i inozemstvu osiguran i uplaćen poštama i bankama. Upozorio je da je zbog aktualne pandemije koronavirusa naročito rizičan prvi dan isplate, odnosno današnji dan.

“Apeliram na umirovljenike da poštuju, precizno, sve propisane epidemiološke mjere, umirovljenici koji mirovinu primaju preko pošta, ne idu osobno na šaltere pošta, već da sačekaju poštara kući. Umirovljenici koji mirovinu podižu u bankama i bankomatima, ne bi trebali dolaziti u banke odmah u 8 sati u ponedjeljak, jer će bankama trebati sat-dva da informatički procesuiraju doznaku do trenutka isplate gotovine umirovljenicima”, poručio je Krnjić.

Situacija je, navodi on, izvanredna i svi moramo, radi svog i zdravlja drugih pokazati maksimalnu odgovornost.

“Za danas to znači sačekajte poštara, a u banku krenite iza 9.30 sati”, poručio je Krnjić.