Home Vijesti NAKON TRAGIČNE SMRTI U BiH: Dom zdravlja se oglasio o smrti epidemiologa...

NAKON TRAGIČNE SMRTI U BiH: Dom zdravlja se oglasio o smrti epidemiologa i još jedne osobe koja je imala koronu

SHARE

JU Dom zdravlja Sarajevske županije oglasio se povodom smrti epidemiologa Šefika Pašagića koji je bio zaražen koronavirusom, te smrti Sejfudina Gogića.

“Za nesretni slučaj u kojem je preminuo dr. Šefik Pašagić, menadžment JU Dom zdravlja Sarajevske županije uvidom u medicinsku dokumentaciju ustanovio je da se pacijent javio 31.03, potom 01.04. nakon čega je upućen na dalju kliničku obradu uz poštovanje algoritma u vezi sa postupajućom situacijom”, tvrde iz JU Dom zdravlja Sarajevske županije.

Kada je riječ o smrti Sejfudina Gogića, o kojoj je večeras pisao zastupnik u Parlamentu FBiH Damir Mašić, navode da je urađeno sve potrebno u smislu liječničkoga postupanja.

“JU Dom zdravlja Sarajevske županije u vezi smrti Sejfudina Gogića nastanjenog u naselju Briješće ovim putem obavještava javnost da su urađeni svi potrebni algoritmi u smislu liječničkoga postupanja u datim okolnostima. Sejfudinu Gogiću ustanovljeno je febrilno stanje, nakon čega su urađeni laboratorijski nalazi i RTG pluća, te na osnovu navedene anamneze, propisana je odgovarajuća terapija. Gogić je prema algoritmu testiran na COVID-19, pri čemu je bio rezultat pozitivan.
U tijeku intervencije Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sarajevske županije pacijent je, nažalost, preminuo”, navode iz JU Dom zdravlja Sarajevske županije.